logo

Здравство

Сутра предавање о здравој исхрани

Сутра предавање о здравој исхрани

Помоћник председника општине Младеновац за спорт и омладину, др Јасминка Прокић, позвала је данас децу и одрасле на сутрашње тематско предавање  Принципи правилне исхране у превенцији хроничних обољења , које ће одржати Доц. др Весна Димитријевић – Срећковић, са Института за ендокринологију Медицинског факлултета у Београду, у Пленумској сали од 18 часова. 

Забрињавајућа је појава гојазности у свим узрастима. Посебно забрињава да половина одрасле популације и петина деце већ се налази у категорији гојазних особа што собом носи ризике, од неких малигних обољења, дијабетеса до кардиоваскуларних и метаболичких болести. На територији наше општине покренули смо пројекат " Унапређење знања школске популације о основама здравог живота ", који има за циљ унапређење превенције и терапије гојазности, као и сузбијање ширења хроничних масовних незаразних болести и њихових последица. Сутрашње предавање је први корак у спровођењеу овог пројекта. Ово је нарочито важно јер још у раном периоду треба утицати како у оквиру школе, тако и унутар породице – рекла је др Прокић и додала да ће присутни на предавању имати прилике да попуне упитник који би требао да покаже стање свести нашег становништва у погледу значаја здраве исхране и физичких активности.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.