logo

Актуелности

Весић: Становници Сенаје добијају и централни трг

 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић данас је својом покретном канцеларијом поново посетио Месну заједницу Сенаја у Младеновцу и разговарао са грађанима о томе шта још може да се уради како би квалитет живота људи у овом крају био бољи.

Он је подсетио да је у овом селу, накод недавне посете, урађено ново игралиште за децу, да је у току изградња моста и најавио изградњу трга у центру села.

– Ново дечје игралиште у Сенаји изгледа као било које на територији Београда. Потпуно је нормално да деца у Сенаји имају овакво игралиште, као сва друга деца. Свако насеље и село требало би да имају овакав простор за децу, и то је политика која је добра за све људе. Овде радимо мост, бунар, а у будућности ћемо радити и канализацију која је планирана у оквиру пројекта „Чиста Србија”. Средићемо и трг у центру села и на тај начин показати да нам је комфор људи у сваком насељу подједнако важан – рекао је Весић.

Долазим у овакве делове града јер је за нас важно да решавамо проблеме људи, навео је Весић и додао, да немамо добру економију не бисмо могли да радимо ни водовод, канализацију, па чак ни ово дечје игралиште.

Председник општине Младеновац Владан Глишић је рекао да није добре сарадње са Градом Београдом, да нема добре економије, доброг рада Владе Србије не би ни Младеновац имао буџет да финансира игралиште у МЗ "Сенаја".

– Овде се гради и мост, пројектована је водоводна мрежа и спремна за изградњу, као и бунар. Све ове проблеме ћемо веома брзо решити. У плану је и изградња трга, а проширићемо и зону изношења смећа и већ смо обезбедили контејнере. Побољшавамо услове живота у МЗ Сенаја и улагањем у основно образовање, захваљујући Граду Београду обезбедили смо грејање на гас, средили смо и основну школу – истакао је Глишић.

Председник МЗ Сенаја Зоран Тиосављевић је захвалио Горану Весићу на испуњеним обећањима у овој Месној заједници.

– Он овде долази већ трећи пут и помаже нам. Пита нас шта нам фали, а много нам је фалило. Једно по једно је урађено и даље се ради – нагласио је Тиосављевић.

Vesicsenaja11
Vesicsenaja13
Vesicsenaja14
Vesicsenaja15

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.