logo

Актуелности

Унапређење безбедности деце у зонама школа на територији општине Младеновац – уређене зоне школа у Ковачевцу и Кораћици

 

Ученици основних школа „Живомир Савковић“ у Ковачевцу и „Коста Ђукић“ у Кораћици биће безбеднији на путу од куће до школе будући да се приводе крају радови на уређењу зоне две поменуте школе, које се налазе се на државним путевима.

 „За нас је ово што је урађено веома значајно. Имајући у виду да је улица веома фреквентна, уређењем зоне школе вишеструко се повећава безбедност свих учесника у саобраћају, нарочито ученика наше школе”, каже Милијана Крстић, директорка ОШ "Живомир Савковић".

И председник Месне заједнице Ковачевац, Слободан Петровић, каже да ће безбедност учесника у саобраћају у овом селу бити знатно повећана.

„У центру села се налазе основна школа и вртић, као и аутобуско стајалиште. Велика је фреквенцја пешака. Имали смо сталне пријаве грађана, нарочито родитеља који су бринули за безбедност своје деце. Заједно са надлежнима из општине покренули смо иницијативу да ову деоницу уредимо, да успоримо саобраћај и она је данас знатно безбеднија за нашу децу“, рекао је Петровић.

Комисија за безбедност саобраћаја у протеклом периоду покренула је низ иницијатива у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, нарочито рањивих категорија. Драго ми је што смо успели да одржимо обећање и да, захваљујући доброј сарадњи са ЈП „Путеви Србије“, пред почетак нове школске године уредимо зоне још две школе у Младеновцу, каже Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац.

„Приводе се крају радови у Ковачевцу, у зони школе „Живомир Савковић“, где је постављена заштитна ограда за пешаке, измењене су локације успоривача саобраћаја и пешачких прелаза, постављени су мерачи брзине и комплетно нова вертикална сигнализација. Од радова, остало је да се доврши обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације. Радови се изводе и на уређењу зоне издвојеног одељења у Кораћици Osnovna škola "Kosta Đukić" Mladenovac, а претходно су уређене зоне школа „Биса Симић“ у Великој Крсни, „Коста Ђукић“ у Марковцу  и „Момчило Живојиновић“ у Дубони. Успели смо да поставимо мерач брзине и у зони школе „Свети Сава“ у Баташеву као и на брду Дебељак. У сарадњи са грађанима који нам указују на проблеме релизовали смо низ других  активности које имају исти циљ, већу безбедност учесника у саобраћају, рекао је Ивановић.

У наредном периоду биће уређена и зона издвојеног одељења Основне школе „Свети Сава“ у Село Младеновцу чиме ће све школе на државним путевима бити уређене у складу са важећим стандардима.

Bezbednostdece1
Bezbednostdece2
Bezbednostdece3
Bezbednostdece4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.