logo

Актуелности

Делегација из Младеновца у посети пријатељској општини Пале у Републици Српској

На позив братске општине Пале из Републике Српске, делегација из Младеновца била је гост Пала поводом Дана ове општине и крсне славе, Велике Госпојине.

Делегација из Младеновца присуствовала је свечаној академији на којој су резимирани резултати у претходној години и уручена признања заслужним колективима и појединцима као и литургији у Храму Успења Пресвете Богородице и свечаној литији која је прошла улицама Пала. Овом приликом, делгација из Младеновца положила је венац на централно спомен-обeлежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Обележавању славе Општине Пале присуствовао је и председник Владе Републике Српске, Радован Вишковић који је најавио инвестиције од неколико десетина милиона КМ на подручју ове општине. Вишковић је, честитајући Дан и крсну славу Пала – Велику Госпојину начелнику општине Бошку Југовићу, општинском руководству и свим грађанима, истакао да су Пале од центра из којег се војевало, бранила и стварала Реприблика Српска, постале пожељан студентски град у који се долази.

Општине Младеновац и Пале 2. августа ове године потписале су протокол о сарадњи који подразумева јачање сарадње, пре свега у области културе и образовања. Приликом посете Палама успостављени су контакти и покренуте иницијативе о сарадњи у другим областима у којима има потенцијала за остваривање и унапређење сарадње.
Pale1
Pale2
Pale3
Pale4
Pale5
 
 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.