logo

Актуелности

Пријатељство које траје 48 година - општине Младеновац и Горња Радгона

На позив општине Горња Радгона, делегација Градске општине Младеновац боравила је у дводневној посети овом побратимском граду у Словенији. На Свечаној академији која је организована поводом 1. октобра, Дана Општине Горња Радгона, председник општине, Владан Глишић, у знак успешне сарадње и развијања срдачних и пријатељских односа, уручио је Плакету Градске општине Младеновац господину Станисалву Ројку, жупану општине Горња Радгона.

Глишић је том приликом нагласио да је Плакета уручена господину Ројку за лични допринос даљем развијању разумевања и сарадње, за сваки вид стручне и саветодавне помоћи, а пре свега за свако добро које су контакти између две општине у протеклом периоду допринели добробити њених грађана.

На заједничким историјским коренима, географској близини и сличним културним погледима, а пре свега на искреном пријатељству грађана Републике Словеније и Републике Србије, пре 48 година званично је успостављена сарадња између Градске општине Младеновац и Општине Горња Радгона. Тог тренутка је започео и до данас са несмањеном енергијом траје процес континуиране размене знања и искустава, друштвене и културне размене, солидарности и међусобне стручне и техничке помоћи.

Са најдужим стажом у кругу пријатеља Градске општине Младеновац, Општина Горња Радгона је осведочени пријатељ, организовано друштво које представља пример добре праксе у решавању многих развојних питања, заједница срдачних и гостопримљивих грађана“, истакао је Глишић.

Gornja1
Gornja2
Gornja3
Gornja4
Gornja5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.