logo

Актуелности

Амбасадор Словеније у Младеновцу

Његова Екселенција Амбасадор Републике Словеније,Франц Бут и Слободан Шешум, економски саветник амбасаде, посетили су данас општину Младеновац. Тема разговора са представницима општине и словеначким фирмама које послују у Младеновцу била је сарадња привредних субјеката са локалним органима Управе.

Носилац и координатор радне посете био је Зоран Пахор, директор привредног друштва "Сепах", из Младеновца. Након пријема и разговора у општини Младеновац, амбасадор је обишао фирме које раде у оквиру друштва "Сепах".

Поред Дејана Чокића, заменика председника општине Младеновац, који је пожелео добродошлицу Словеначкој делегацији, данашњем састанку присуствовали су и чланови Општинског већа, Драган Павловић, Зоран Милетић и Драгана Лукач - Зечевић. Пријему у општини одазвали су се и представници словеначких компанија у Младеновцу - "Електрошумадије" и фирме "Блажић".

Дејан Чокић је поздравио амбасадора Бута и пожелео му добродошлицу у његовој првој посети општини Младеновац.

– Надам се да ћемо у наредном периоду имати више прилика да се виђамо, нарочито јер наша општина има дугу традицију сарадње са Словенијом. Ми смо од 1973. године побратимска општина са Горњом Радгоном, тако да када одемо у Словенију имамо осећај као да смо у Младеновцу. Надам се да ће те и ви имати исти осећај када сте код нас. Што се тиче привредне сарадње, ми ћемо вам изаћи у сусрет код сваког проблеме које може да реши локална самоуправа – рекао је Чокић.

Амбасадор Словеније, Франц Бут се захвалио се на пријему и позвао фирме из Младеновца и Словеније на будућу сарадњу.

– Желимо да видимо које су то потенцијалне могућности за будућу сарадњу компанија, као и да обогатимо сарадњу између општине Младеновац и словеначких општина – рекао је Бут. Амбасадора је, између осталог, интересовао статус Младеновца, број становника, однос са Београдом као и надлежности које има општина.

Зоран Пахор, директор привредног друштва "Сепах", које је пре пет година купило Црвену Звезду која је била у стечају истакао је да су у Младеновцу задовољни радом друштва.

– Компанија Сепах се бави производњом и продајом намештаја. Купљен је складишни простор који је морао бити реноворан да би се могао користити. Тако да сада имамо у власништву скадишни простор од 11.500 квадрата покривеног простора на месту бивше Црвене Звезде. Две три копманије су ту и успешно раде, то је Александро који је у власништву Леснине и Блажић фирма која је међу 200 најуспешнијих компанија у Словенији. У знак захвалности због добре сарадње са општином Младеновац, омогућили смо Тениском клубу да користи једну слободнуи халу од 1.800 квадрата без новчане накнаде – рекао је Пахор.

Горан Кечић, извршни директор "Електрошумадије" рекао је да је приватизација ове фирме била успешна за разлику од неких других приватизација.

– Наша фирма послује преко 50 година и била је позната још у оквиру старе Југославије. Тренутно запошљавамо 64 радника и бавимо се производњом расклопне опреме за ниски и средњи напон. Приватизација је била врло упсешана, а призводна делатност је знатно проширена – рекао је Кечић и најавио даља улагања у оквиру ове фирме.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.