logo

Актуелности

Радницима ТВ Младеновац заостале плате

На данашњој ванредној седници Већа ГО Младеновац донет је закључак да се радницима бивше ЈПИ "Младеновац", исплате неисплаћене зараде за август и септембар 2011. године.

Дејан Чокић, председавајући Већа, упознао је чланове Већа са конкретним проблемом десет радника некадашње ЈПИ "Младеновац".

– По новом ребалансу Телевизији Младеновац треба да се пребаци 1.600.000 динара, а директор Масларић хоће да расподели тај новац на све запослене. У питању су десет радника ТВ Младеновац који се не слажу са том одлуком и којима Општина као оснивач ЈПИ "Младеновац" дугује зараде до периода приватизације предузећа – рекао је Чокић.

Драган Николић, радник ТВ Младеновац, прочитао је члановима Већа обавештење десет радника Телевизије у којем се наводи :

"Да се запосленима и хонорарним сарадницима ЈПИ "Младеновац" исплате лични доходци и хонорари за август и септембар ове године, по обрачуну који је достављен Скупштини општине Младеновац, Служби за буџет и финансијске послове и Ауторској агенцији за Србију, у укупном износу од 1.151.858,71 динара. Молимо Веће ГО Младеновац да на основу донете одлуке обавезно назначи да се наведени износ наменски утроши у предвиђену сврху и да наложи новом власнику РТВ "Младеновац" да поступи по одлуци. Нови власник је на томе инсистирао. Уколико не буде назначено да су средства опредељена за август и септембар, самоиницијативно ће извршити расподелу тог новца."

Зоран Милетић, члан Већа, је рекао да су се чланови Већа сагласили да Општина не остане дужна, односно да измири своје обавезе према запосленима у ЈПИ "Младеновац" до приватизације овог предузећа.

Након краће расправе, Чокић је изнео предлог на гласање.

– Мој предлог је да ставимо на гласање закључак по којем износ од 1.151.858,71 динара нови директор има обавезу да исплати две заостале плате за август и септембар. Дакле, да се од 1.600.000 колико се новим ребалансом опредељује Телевизији, за поменуте заостале плате издвоји 1.151.858,71 динара – рекао је Чокић.

Чланови Већа су једногласно изгласали овај предлог.

Иначе, на јавној аукцији одржаној у Агенцији за приватизацију 7. октобра ове године, "ЈПИ Младеновац" продато је Милошу Масларићу по почетној цени од 1.499.000 динара. После три неуспеле аукције, овом продајом "ЈПИ Младеновац" постало је прво јавно предузеће у општини Младеновац које је приватизовано.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.