logo

Актуелности

Редовни и превентивни прегеди на мамографу и у Дому здравља

Прегледи у мобилном мамографу, који jе станциониран испред зграде Градске општине Младеновац до 30. новембра, обављају се сваког радног дана и викендом од 9.00 до 18.00 часова.


„Прегледе могу да обаве жене од 45 до 69 година старости, које у последње две године нису урадиле мамографију, као и жене од 40 година, које у својој породици имају блиску сродницу оболелу и лечену од рака дојке. За жене млађе од 40 година није препоручљиво радити мамографију због веће густине жлезданог ткива услед чега се промене теже уочавају. Савет млађим женама је да ураде самопреглед и уколико примете било какву промену да се јаве свом изабраном гинекологу који ће их упутити најпре на ултразвучни преглед дојке, па евентуално, ако постоји сумња на туморску промену, на мамографију или магнентну резонанцу“, рекао је др Витомир Исаиловић, в.д. директора Дома здравља Младеновац.


Услед великог интересовања жена, сви термини у мобилном мамографу су већ попуњени, због чега ће ова устаова, за све суграђанке које нису успеле да закажу преглед у мобилном мамографу, организовати прегледе следећег викенда у Дому здравља.


Иначе, преглед мамографом ради се редовно у Дому здравља у Служби радиологије, а заказивање је преко изабраног гинеколога.

Mamografglisic1
Mamografglisic2
Mamografglisic3
Mamografglisic4
Mamografglisic5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.