logo

Актуелности

Инклузивна подршка деци из осетљивих категорија кроз иновативне услуге социјалне заштите

Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју организовао је трибину на тему „Подршка деци са сметњама у развоју и деци из породица са трансгенерацијским сиромаштвом“, као и изложбу радова корисника те установе.


На трибини је представљен интегративни инклузивни модел позитивне праксе, заснован на дугогодишњој успешној сарадњи између Дневног боравка и локалних актера и институција, који је допринео унапређењу интеракције корисника са социјалним окружењем.


Разговарано је и о потребама деце и младих са сметњама у развоју, као и о ресурсима који већ постоје и које треба додатно унапредити.


Током дискусије, родитељи су иницирали покретање иновативне услуге „Становање уз подршку“. Ова идеја препозната је као значајна услуга, и договорено је да се у наредном периоду организује квалитетна интерсекторска сарадња како би се радило на њеном успостављању у локалној заједници.


Истакнуто је да је Дневни боравак током претходне године добио значајне донације из различитих извора, а овај вид хуманог активизма биће усмерен и на друге осетљиве категорије деце.


Учесници трибине су имали прилику да попуне анкету, која је обухватала питања о унапређењу постојећих услуга социјалне заштите на локалном нивоу, услугама које треба развијати у наредном периоду, као и о темама будућих трибина, које ће бити организоване током године.


Трибини су, поред родитеља и њихове деце, присуствовали и сарадници Дневног боравка из младеновачких институција и запослени у тој установи.

Unkluzivnapodrska1
Unkluzivnapodrska2
Unkluzivnapodrska3
Unkluzivnapodrska4
Unkluzivnapodrska5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.