logo

Актуелности

Шапић честитао школску славу Свети Сава свим ђацима и просветним радницима

Председник привременог органа Града Београда Александар Шапић посетио је данас поводом школске славе – Светог Саве Основну школу „Момчило Живојиновић” у Младеновцу и том приликом упутио искрене честитке свим предшколцима, ђацима, васпитачима, наставницима и професорима.


Обраћајући се присутнима он је истакао да је данас празник посвећен оцу српске духовности, културе, оснивачу српске цркве и просветитељу.


Према његовим речима Свети Сава нам је оставио много тога важног, сва његова дела као духовника и поглавара Српске православне цркве, законодавца, писца и књижевника, народног учитеља и просветитеља, задужбинара и градитеља.


Шапић је нагласио да зато жели да особине које су Светог Саву красиле, мудрост, даровитост, продуховљеност и маштовитост, красе генерације наших ђака и студената. Просветним радницима, који обављају један од најодговорнијих послова у друштву, пожелео је да наставе да посвећеношћу и љубављу према свом послу изводе децу на прави пут, пут који нам је пре толико векова показао наш велики просветитељ Свети Сава.

SapicSkola1
SapicSkola2
SapicSkola3
SapicSkola4
SapicSkola5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.