logo

Актуелности

Завршетак "Урбаних џепова"

Под финансијским покровитељством градског Секретаријата за заштиту животне средине и Градске општине Младеновац, на две локације у нашем граду, приводе се крају радови на уређењу "Урбаних џепова".

Пројекат "Урбани џепови Београда" се бави запуштеним градским просторима који се мало користе, из разних разлога од неуређености, недостатка адекватне опреме, па до тога што је градско становништво прилично отуђено и ретко остварује социјалне контакте у окружењу места становања.

Радници ЈКП "Младеновац" завршавају радова на две локације, односно два урбана џепа, поред улице Јанка Катића и у насељу "25. мај" у улици Кнеза Лазара. Пројекат се остварује у дванаест градских општина, а житељи су претходно прилику да на јавним презентацијама предложе локације за уређење, док је о коначном избору локације одлучивала интерна комисија сачињена од представника секретаријата, општине, Удружења пејзажних архитеката и Удружења грађана "Београдски фестивал цвећа".

– Задовољни смо како теку радови јер је грађевински део послова при крају. Овде у у улици Кнеза Лазара ће бити највише клупа за седење и одмор. Део за дечије игралиште биће скупљен на једно место јер је то и била жеље станара према спроведеној анкети. На нама је да када се заврше радови успемо да се организујемо око одржавања. Тешко је одједанпут пребацити на грађане, јер су они ти који би требало да одржавају, а ми ћемо покушати да у следећа три месеца организујемо људе у оквиру јавних радова који ће помагати у одржавању урбаних џепова. Они би требало да раде једну лагану примопредају грађанима који ће се старати о овим површинама – рекла је Јасминка Прокић, помоћник председника оптштине и додала да је Младеновац једна од ретких градских општина која је испоштовала рок за завршетак радова.

Основни циљ овог пројекта јесте активно учешће локалне заједнице у пројекту, од почетних фаза, првих идеја, преко доношења одлука и избора решења па све до реализације и нарочито каснијег одржавања уређеног простора.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.