logo

Актуелности

Младеновачки "Урбани џепови"

Уз присуство грађана и представнике градске општине Младеновац јуче је грађаним предат на коришћење један од два "Урбана џепа" у нашем граду. Пројекат "Урбани џепови Београда", у оквиру којег су уређене и ове две површине, бави се уређењем запуштених градских простора који се мало користе.

Како је приликом отварања "Урбаног џепа" у улици Јанка Катића, рекла Јасминка Прокић, помоћник председника општине, уређење ових простора финасирали су општина Младеновац и град Београд, док је извођач радова на локацијама у улицама Јанка Катића и Кнеза Лазара, ЈКП "Младеновац". Она је изјавила да ће се овај простор у наредном периоду обогатити новим садржајима. Она је додала да највећа залуга за изградњу овог "Урбаног џепа" припада Михајлу Глишићу, председнику Скупштине станара.

Милош Стојановић, заменик председника градске општине Младеновац, свечано је предао грађаним на употребу "Урбани џеп".

– Ово је један у низу простора који ће градска општина Младеновац уредити на радост свих грађана, а посебно грађана који могу да користе овај простор. Овим чином бих и званично грађанима предао на коришћење овај диван и оплемењен простор.

Након отварања, еколошку радионицу извели су чланови невладине организације "УМЗИУМ".

Иначе, пројекат "Урбани џепови Београда" се бави запуштеним градским просторима који се мало користе, из разних разлога од неуређености, недостатка адекватне опреме, па до тога што је градско становништво отуђено и ретко остварује социјалне контакте у окружењу места становања.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.