logo

Актуелности

Радници "Минела" у општини

Представнике радника компаније "Минел трафо" који су у штрајку примио је данас Милош Стојановић, заменик председника општине Младеновац.

Радници компаније "Минел трафо" окупили су се данас испред зграде општине Младеновац како би исказали своје незадовљство стањем у овом младеновачком предузећу. Конкретно, радници и њихови синдикални представници, протествовали су због шестомесечног кашњења плата и доприноса, неодговорног односа руководства фирме према запосленима и тренутно непознатим власничим односима у овом предузећу. Такође, радници су забринути због покретања предстечајног поступка заказаном за 28. септембар пред Привредним судом у Београду.

Осмочлану делегацију радника примилу су Милош Стојановић, заменик председника општине, Небојша Васић, начелник општинске Управе и Драган Томићевић, општински јавни правобранилац, који су саслушали проблема са којима се радници суочавају.

Милош Стојановић, заменик председника ГО Младеновац, рекао је да се целокупно руководство општине слаже са оправданим захтевима радника.

– Ова зграда са свим функционерима у њој увек је отворена за вас и ту је да служи вама. То није демагогија, то је реалност. Нисмо овде да би примали плате већ да изађемо у сусрет свим грађанима, а нарочито онима који су незадовољни и имају проблеме. Верујте да ново руководство општине на челу са Дејаном Чокићем итекако прати привредну ситуацију у општини. Срамота је то што се дешава и да нисте примили плату шест месеци. Ви знате да ово није први пут да се сусрећемо, недавно је ваш представник био код мене и одмах смо се договорили да вам општина пружи правну помоћ што је и учињено. Ја нећу да вам обећавам нешто што би ви можда волели да чујете и жао ми је што су ингеренције општине такве какве јесу. Ми не можемо много да променимо, нарочито не законе о приватизацији, али остајемо у обавези да вас упутимо на људе и институције којима је посао и који имају законску могућност и обавезу да вам помогну – рекао је Стојановић.

Драган Томићевић, јавни правобранилац општине Младеновац, нагласио је да радници морају да ангажују правне тимове својих синдиката који су плаћени и обавезни да заступају права радника.

– Ја могу да вам понудим да служба општинског Јавног правобранилаштва упути захтев Агенцији за приватизацију да нам достави ко је власник вашег предузећа. То морају да доставе. Такође, пред Привредним судом обавезно морате да имате своје предстванике који ће да учествујете у том поступку. Тамо ћете све сазнати, и ко је власник, и колико сте блокирани, колико дугујете, апсолутно све. Ваша порука Влади Србије мора да буде јасна јер ваше предузеће јесте битно и ваша производња јесте стратешка. Могућности општине су изузетно ограничене али у оквиру тих могућности можете да очекујете сву нашу помоћ.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.