logo

Актуелности

Пројекат Европске уније у Младеновцу

Председник градске општине Младеновац Дејан Чокић потписао је са Делегацијом Европске уније у Србији уговор о имплементацији пројекта "Право на дом" чија је вредност 93.993,03 евра.

Пројекат "Право на дом" усмерен је на подршку имплементацији локалних стратегија за интерно - расељена лица, избеглице и повратнике по споразуму о реадмисији, а 90 одсто вредности пројекта биће финансирано из претприступних фондова ЕУ за Србију док ће преосталих 10 одсто финасирати градска општина Младеновац.

Реализацијом пројекта предвиђено је да се изграде две монтажне куће за стамбено збрињавање најугроженијих породица, да се додели 10 пакета грађевинског материјала и обезбеде средства за шест start-up бизнис идеја како би се помогло економско оснаживање најугроженијих породица које су присилно напустила своја боравишта а данас су наши суграђани.

– Градска општина Младеновац ће и у будућности кроз аплицирање и имплементацију пројеката финансираних из претприступних фондова ЕУ реализовати своје стратешке планове и усмерења, обзиром да у њима постоји велика могућност за решавање различитих проблема који муче наш град. Израдом стратегијског документа и локалних акционих планова, прецизно ће се дефинисати проблеми и пронаћи решење за сваки од њих. То је један од основних услова да се средства која ће доћи током интеграционог процеса Србије у ЕУ максимално искористе у циљу квалитетнијег живота у локалној заједници – рекао је Игор Којчић, координатор одбора за ЕУ интеграције ГО Младеновац.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.