logo

Актуелности

Скупштина усвојила ребаланс буџета

На заседању Скупштине градске општине Младеновац одржаном 28. августа, између осталог, усвојен је и ребаланс општинског буџета. На допуњеном дневном реду нашло се 18 тачака.

Пред почетак расправе о дневом реду, председник Скупштине, Радета Марић, прочитао је обавештење да одборник Миодраг Мијаиловић напушта одборничку групу Демократске странке Србије и да ће убудуће наступати као одборник одборничке групе Нове демократске странке. Уочи почетка седница стигло је неколико предлога за допуну дневног реда. Предлог одборника Зорана Јоцића за доношење Одлуке о постављењу спомен бисте Божидарки Дамњановић Кики није усвојен. Такође, није усвојен ни предлог за допуну дневног реда одборника Жарка Обрадовића којим би се уместо Оливере Милошевић за члана Надзорног одбора ЈКП "Младеновац" именовала Славица Токовић.

Усвојеном Одлуком о ребалансу буџета, овогодишњи општински буџет са пренетим средсвима из претходне године у укупном износу од 479.475.862 динара увећан је на 504.161.924 динара. Објашњавајући буџетско повећање од близу 25 милиона динара, Анђелка Миловановић, начелник Службе за буџет и финансије, рекла је да је ребаланс план који ће се остваривати у зависности од процента остваривања прихода, те да ће се самим тим и расходи правити у складу са приоритетима.

Она је истакла да се приходна страна буџета увећала, пре свега од такси и пореза, у односу на планирани износ, па је ребалансом планирано да ће се позитиван тренд прилива ових прихода до краја године наставити и остварити.

Усвојеним изменама Одлуке о систематизацији Управе градске општине Младеновац, у циљу рационализације и ефикасности, Служби за скупштинске послове припојен је Кабинет председника општине као посебна група. Како се наводи у образложењу одлуке, након усвојене реорганизације остаје исти број запослених.

Скупштина је усвојила и Одлуку о радном времену угоститељских објеката на територији градске општине Младеновац чиме се врши усклађивање са одредбама о радном времену у Граду Београду.

Скупштина је именовала и Комисију за именовање директора јавних предузећа градске општине Младеновац.

Што се тиче челних људи општинских јавних предузећа, одборници су усвојили Решење којим се утврђује престанак мандата Дејана Радојевића на месту директора ЈКП "Пијаце Младеновац" због подношења оставке. За вршиоца дужности директора именован је економиста Драган Ђукћа. На место вршиоца дужности директора Туристичке организације Младеновац, оставку је поднела Драгана Влајић, а за новог в.д. директора именована је Татјана Пекић, струковни економиста за туризам.  Скупштина је усвојила и Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора два јавна предузећа, ЈКП "Пијаце Младеновац" и ЈКП "Младеновац".

Тајним гласањем, дужности члана Већа градске општине Младеновац разрешен је Драган Марковић (Демократска странка), а изабран је Горан Секулић (Нова демократска странка). Горан Секулић је рођен 1966. године у Липљану. Средњу ваздухопловну војну школу завршио је у Сарајеву, а Вишу управну при Униврезитету у Крагујевцу. Од 1989.-1992. године радио је у Војсци СРЈ као подофицир-водник специјалиста опреме за борбене авионе МИГ 21, а од 1994. године до данас запослен је у Управи царине као више цариник. Говори енглески, руски, албански и македонски језик - средњи ниво.

У наставку седнице, одборници су усвојили и Ребаланс четвртог Програма пословања ЈП "ДИП Младеновац" за 2014. годину. Усвојеним Решењем за председника Комисије за вођење поступка и доношење решења по захтеву за враћање земљишта за градску општину Младеновац, уместо Биљане Стевановић, која је поднела оставку, именован је судија Небојша Васић.

Скупштина је усвојила Извештај о извршењу буџета градске општине Младеновац за првих шест месеци ове године. Усвојен је и Извештај о раду Управе градске општине Младеновац за прву половину 2014.године.

Скупштина је усвојила Решење којим се уместо Небојше Јовановића, који је поднео оставку, за члана Надзорног одбора ЈКП "Пијаце Младеновац" именује Владан Гајић. Усвојеним Решењем о престанку и потврђивању мандата одборника, додељен је мандата одборника Марку Јаковљевићу, са Изборне листе Покренимо Младеновац - Томислав Николић, док се Николи Јаношевићу, са исте листе, утврђује престанак мандата. Одборници су усвојили и Одлуку о приступању изради Интегралне стратегије развоја градске општине Младеновац.

Одборници Скупштине градске општине Младеновац подржали су Иницијативу грађана Младеновца за отварањем специјалистичке хируршке ординације при Дому здравља у Младеновцу.

Говорећи на ову тему, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, је, пре свега, изразио задовољство што после дужег времена имамо једну мирну седницу.

– Не памтим, од почетка овог мандата, да је нека седница протекла у бољем реду. Нормално је да постоје различита мишљења, али драго ми је што није било увреда и мени је као председнику општине било задовољство да седим у овој сали. Што се тиче проблема са хирургом, не бих да причам о политичким странкама, мислим да је ово иницијатива грађана и да је то проблем Младеновца који морамо заједнички решити. Знам да је директорка Диспанзера, Весна Ђукић са народним послаником Цветановићем била код министра здравља и да су добили обећање да ће до краја септембра доћи хирург у општину Младеновац. Потребан је број од 100.000 становника на једног хирурга, тако да би тај хирург опслуживао грађане Младеновца, Сопота и евентуално Гроцке. Мислим да неће бити проблема да се та ординација медицински опреми али остаје проблем техничког дела од 100.000 становника потребних да би се добио хирург. Надам се да ћемо сви подржати ову иницијативу и још једном вам се захваљујем што сте били конструктивни на овој седници – рекао је Чокић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.