logo

Актуелности

Прослава на "Црквенцу" у понедељак 15. септембра

Градска општина Младеновац организоваће и ове године свечаност поводом годишњице освећења Спомен - чесме "Црквенац" у понедељак, 15. септембра у 11,00 часова.

Програм почиње у 11,00 часова на "Црквенцу" полагањем венаца на чесму. Венце ће положити представници амбасада земаља чије су медицинске мисије помагале српској војсци и становништву током Првог светског рата, Министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања, Града Врања, градске општине Младеновац и Удружења грађана.

У културно - уметничком делу програма стихове песама "Полазак последњих регрута" и "Ја идем...", песника Живка Милићевића пореклом из Влашке који је објавио три збирке између 1927. и 1931. године рецитоваће Јелена Живковић, ученица Арт медије и Мијат Костић, студент Факултета политичких наука. Песму "Тамо далеко" изводи Љиљана Миловић, диригент и професор музичке културе.

Такмичење ученика младеновачких основних школа на тему "др Елси Инглис - хероина човекољубља" почеће у 12,00 часова у свечаној сали "Др Елси Иглис". Награде за све учеснике обезбедила је Амбасада Велике Британије.

Градска општина Младeновац позива све суграђане да присуствују програму обележавања овог значајног датума за Младеновац и Србију и да тако још једном одамо пошту др Елси Инглис и савезничком медицинском особљу који су несебично пружали лекарску негу рањеним српским војницима и оболелом становништву.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.