logo

Актуелности

Савиндан у младеновачким школама

Школска слава Савиндан, која се прославља у част Светог Саве - утемељивача образовања и првог српског архиепископа, обележена је данас у школама општине Младеновац.

Дан првог српског просветитеља, Савиндан, обележен је данас у младеновачким основним и средњим школама различитим свечаностима, академијама и музичким програмом.

Пред ученицима, наставницима и гостима, данас је у Гимназији прослављена школска слава Свети Сава. Традиција да се пригодним програмом и сечењем колача обележи овај празник испоштвована је и ове године.

Домаћин славе у младеновачкој Гимназији био је директор школе Златко Милинковић. Школској слави је поред Дејана Чокића, председника градске општине Младеновац, присуствовао и помоћник председника Драгослав Стојковић.

- Сматрам да је моја морална обавеза, као неког ко је председник општине и ко је ишао у ову школу, да прихватим да будем домаћин славе следеће године. То ми је заиста велика част и привилегија и било би ми драго да се сви одазовете, поготово професори који су у пензији - рекао је Чокић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.