logo

Актуелности

Сећање на Космајске партизане

 

Секција Космајског партизанског одреда организовала је данас, код споменика космајским партизанима, прославу 2. јула, Дана оснивања Космајско-посавског партизанског одреда.

Градску општину Младеновац на овој свечности представљали су чланови Већа, Дејан Вићовац и Драгана Лукач Зечевић, који су положили венац на споменик космајским партизанима.

Традиционално, прослави на Космају, присуствовале су бројне делегације УБНОР-а из Београда, Младеновца, Барајева, Гроцке, Обреновца, Јагодине, Батајнице као и Удружење ратника ратове до 1918. из Чукарицеи Удружење бораца од 1991. до 1999. из Младеновца. Такође, облележавању овог историјског датума, присуствовао је и Живорад Милосављевић, председник градске општине Сопот, која овај дан обележава као Дан општине Сопот.

Присутни су имали прилику да погледају изложба фотографија из архива УБНОР-а Младеновца, тематски везану за 7. јул 1945. године, дан када је Јосип Броз Тито био на Космају. Чланови КУД-а "Шумадија" из Влашке приказали су сплет игара са овог поднебља, а по завршетку свечаности за све присутне организован је ручак у природи.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.