logo

Актуелности

Иницијатива за пешачку зону у центру града

 

 

Привремени орган покренуо је иницијативу за одређивање "Пешачке зоне у центру Младеновца" која би се налазила у делу главне градске улице, Краља Петра Првог.

На данашњој седници Привременог органа усвојено је Решење о покретању је иницијативе за одређивање "Пешачке зоне у центру Младеновца" која би се налазила у делу главне градске улице, између раскрсница улица Краља Петра Првог и Николе Пашића и Краља Петра Првог и Јанка Катића. Стручне службе Управе градске општине Младеновац упућене су на прибављање саобраћајно - техничких услова од Секретаријата за саобраћај града Београда за реализацију овог пројекта.

Наташа Јовановић, члан Привременог органа, рекла је да сваки град у околини има пешачку зону, а да је ова иницијатива почетак процедуре за прибављање неопходних сагласности за успостављање пешачке зоне у центру Младеновца.

–  За сада, предлог је да то буде од улице Николе Пашића до Јанка Катића, дакле простор улице поред трга и пијацете. Ово је само први корак који се односи на то да се обратимо стручним органима, конкретно Секретаријату за саобраћај, како би смо прибавили потребна одобрења.

Привремени орган усвојио је  Меморандум о сарадњи за спровођење мера социјалне укључености корисника новчане социјалне помоћи између градске општине Младеновац и Градског центра за социјални рад у Београду-Одељење Младеновац.  Циљ Меморандума је афирмације социјалног укључивања радно способних корисника новчане социјалне помоћи у оквиру система органа градске општине Младеновац, као и предузећа и установа чији је оснивач градска општина Младеновац.

Како је рекао Владан Глишић, председник Привременог органа, ради се о иницијативи Зорице Павловић, руководиоца Центра за социјлани рад, која се односи на чињеницу да сви корисници по законским одредбама имају обавезу да се укључе у друштвено користан рад.

– На списку је 350 корисника, а госпођа Павловић нам је рекла да по њеној евиденцији има људи који би желели да се баве пословима чишћења града, кошења траве итд. Ми ћемо направити организацију, обезбедити средства. Ово није мера никакве прислиле, једноставно желимо да укључимо грађане у рад који је на корист и њима и нашем граду – рекао је Глишић.

Члан Привременог органа Предраг Вулиновић додао је да је овакав Меморандум већ потписао град Београд као и већина градских општина као и да општина Младеновац то до сада, из непознатих разлога, није учинила.

Такође, на данашњој седници донета је одлука да се финансијски помогне одржавање Изложбе воћа у Дубони која се одржава 28. августа, на платоу поред тамошње школе, а сво изложено воће биће донирано хуманитарним организацијама. Владан Глишић је рекао да тражени износ није велики и да се односи, пре свега, на помоћ у штампању промо материјала, мајица и сокова, као и да свакако треба помоћи произвођачима који годинама негују ову манифестацију.


Д Н Е В Н И   Р Е Д


1. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКЕ НО ЈП „ДИП МЛАДЕНОВАЦ“ БР. 973/4 ОД 14.7 .2015. ГОДИНЕ И НО ЈКП „МЛАДЕНОВАЦ“, МЛАДЕНОВАЦ БР. 336-23-3 ОД 6.8.2015. ГОДИНЕ

2. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ПРИХВАТАЊУ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ МЕРА СОЦИЈАЛНЕ УКЉУЧЕНОСТИ КОРИСНИКА НОВЧАНЕ СОЦИЈАЛНЕ ПОМОЋИ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

3. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА РАЧУНА ЗА КОРИШЋЕЊЕ СЛУЖБЕНИХ МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА

4. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОБРАЗОВАЊУ СТРУЧНОГ ТИМА ЗА АНАЛИЗУ ПРЕДЛОГА ИЗМЕНА ЗАКОНА О ТЕРИТОРИЈАЛНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ

5. РАЗМАТРАЊЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ИНДВИДУАЛНИХ ПРОИЗВОЂАЧА ВОЋА ИЗ ДУБОНЕ БР.4531 ОД 24.8.2015. ГОДИНЕ СА ОДОБРАВАЊЕМ ПЛАЋАЊА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

6. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА КОЈИМ СЕ ОВЛАШЋУЈЕ ВЛАДАН ГЛИШИЋ, ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПТШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ДА У ИМЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДНЕОВАЦ ЗАКЉУЧИ НАРУЏБЕНИЦУ СА НАЈПОВОЉНИЈИМ ПОНУЂАЧЕМ У НАБАВЦИ ДОБАРА-ПОКЛОНИ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

7. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ ОВЛАШЋЕЊА ВЛАДАНУ ГЛИШИЋУ, ПРЕДСЕДНИКУ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ, ЗА ПОТПИСИВАЊЕ КГИ-03 ОБРАЗАЦА

8. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ПОКРЕТАЊУ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ПЕШАЧКЕ ЗОНЕ У ЦЕНТРУ МЛАДЕНОВЦА

9. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ

10. РАЗНО

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.