logo

Актуелности

Разрешен заменик начелника Управе

 

 

Како је наведено током расправе на седници Привремног органа од 18.9.2015. године, због континуираног кршења закона, несавесног рада и склапања штетних Уговора по општину Младеновац у периоду док је био одговоран за рад Управе, Стеван Милојкић разрешен је са места заменика начелника Управе градске општине Младеновац.

У Предлогу за разрешење заменика начелника, који су поднели чланови Привремног органа, Предраг Вулиновић, Наташа Јовановић и Саша Вићентијевић, наведени су разлози за разрешење заменика начелника Управе, који је на то место постављен 17. августа 2012. године, на период од пет година. По подношењу оставке тадашњег начелника Управе, Небојше Васића, заменик начелника Управе, Стеван Милојкић је сам вршио овлашћења руководиоца Управе, све до избора садашњег начелника Управе ГО Младеновац, Гордане Миловановић.  

Како је на седници речено, управо у том периоду од две и по године, док је био одговоран за рад Управе, дошло је до бројних неправилности у раду Управе као последица несавесног и неправилног рада и невршења послова од стране заменика начелника.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Као један од потписника, Предлог за разрешење је образложио Предраг Вулиновић, члан Привременог органа. Он је нагласио да сама чињеница да се две и по године држи лице које је заменик довољно говори о бризи челних људи општине о раду Управе.

– Зашто су на том месту држали заменика, а нису бирали начелника постаје јасно када видимо неке чињенице из тог периода. Он је, у том периоду, директно одговоран за све оно што је Управа радила или није радила, а овде су наведени само најгрубљи примери кршења закона. Ми смо у више наврата од њега тражили извештаје о његовом раду и поступању и добијали смо полуинформације. Имамо неколико кључних момената. Прво, за време док је начелник Управе био на одмору, заменик склапа Уговоре о привременим и повременим пословима.

Када смо га питали зашто је склопио толики број Уговора, он нам шаље један извештај који није у складу са укупним бројем запслених. Друго, што се тиче донације у намештају Полицијском станици, заменик начелника у чијема мандату се све то дешавало, не зна ништа. Дакле, или не зна или нас доводи у заблуду, а ако не зна свакако му треба помоћи да научи, у сваком случају га треба разрешити. Треће, имамо набавку кола. Делегација општине иде у Словенију на службени пут, добијају се дневнице, а возач вози пежо 508 на овлашћење физичког лица. Заменик начелника Управе опет ништа не зна. И финале је Уговор са фирмом "Структор", са којом он закључује анекс Уговор. Општина је свим овим пословима вишеструко оштећена. 

Ово су само најфлагрантнији примери кршења закона од стране заменика начелника за које имамо доказе. Притом је јако неколегијално да заменик начелника код себе, као приватну архиву, држи налазе разних инспекција. Све то јасно говори са пред собом имамо јасан пример континуираног кршење закона – рекао је Вулиновић. 

Владан Глишић, председник Привременог органа, рекао је да је поменутим поступцма дошло до очигледне материјалне штете по буџет општине Младеновац.

– Мислим да је овде штета много већа. Тражим да се из свих ових тачака утврди евентуална кривична одговорност, да се доказни материјал проследи Јавном правобранилаштву на мишљење и да, уколико се утвдри основ за то, у што краћем року предузму све предкривичне радње против свих лица умешаних у ове послове. На овоме се не може стати, већ се требамо обратити свим институцијама. Несумњиво је да је његова смена извесна али тражим одговорност за начињену штету општини – рекао је Глишић.

На седници се посебна пажња обратила на донацију Полицијској станици Младеновац у канцеларијском намештају обављеној током 2013. године.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предраг Вулиновић :

– Интересантни су датуми. Имамо Уговор о донацији који је потписан 26. марта, а сагласност за Уговор полиција склапа у мају. Дакле, сагласност за Уговор је послат у мају месецу, можда зато Шћекић више није доле, можда зато Стеван Бјелић више није горе. Врло интересантан је март месец 2013. године. Тада је Агенције за борбу против корупције дала препоруку Скупштини за разрешење тадашњег председник општине. Не знам да ли то има неке везе, али врло индикативно је да та донација није била у буџету за ту годину. Напрасно, у марту када долази препорука Агенције, ми постајемо врло дародавни према тој мученој Полицијској станици и закључујемо Уговор о донацији. Где је извршена примопредаја намештаја коју су потписали Дејан Чокић и Радосав Шћекић. О овоме треба обавестити дирекцију полиције, Унутрашњи сектор Полиције како би се испитала одговорност тадашњег начелника, а ми ћемо са наше стране да испитамо евентуално постојање елемената кривичног дела.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.