logo

Актуелности

Антићево злато из Толеда

 

 

Поводом освајања златне медаље каратисте Марка Антића на Медитеранском шампионату у шпанском граду Толеду, за њега и руководство Карате клуба "Младеновац", данас је уприличен пријем у градској општини Младеновац.

Домаћини пријема, Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и Горан Спасојевић, члан Већа задужен за спорт, честитали су Антићу на златној медаљи.

Марко Антић, члан Карате клуба "Младеновац", захвалио се на пријему и истако да је на путу до медаље победио два шампиона Европе, актуелног и прошлогодишњег.

– Пут до медаље је био јако тежак, имао сам четири јака меча. У првом колу сам се састао са такмичарем из Италије, прошлогодишњим прваком Европе, и након нерешеног резултата на судијску одлуку сам успео да га добијем 4-1. Следећи противник је био из Египта и тај меч сам добио 2-0. У трећем колу сам се састао са овгодишњим прваком Европе, борцем из Шпаније којег сам добио са 2-1 и у финалу сам такође победио Шпанца са 3-0. Задовољан сам садашњом формом и захвалио бих се тренерима са којима сам тренирао. Драго ми је да се овај труд исплатио, и због мене и због њих – рекао је Антић.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, у име грађана општина Младеновац, захвалио се Антићу на великој борби и великој победи.

– Поносни смо што је наш град и наша земља добила златну медаљу на Медитеранским играма у Шпанији. Жеља нам је да створимо услове да наградимо врхунске спортисте за њихов рад јер су они зарад оваквих резултата буквално посветили свој живот и младост спорту. Баш зато трудићемо се да се одужимо Марку Антићу као и спортском колективу који је изнедрио оваквог шампиона – рекао је Глишић.

Горан Спасојевић, члан Већа задужен за спорт, рекао је да је за наш град свака медаља важна, и у спортском и у афирмативном смислу.

– Мали смо град али сваког месеца успевамо да направимо по једну спортску манифестацију и мислим да смо на добром путу да Младеновац постане центар регионалног спорта. Жеља нам је да дође и олимпијска медаља у наш град, а по ономе што говоре резултати ви сте можда и највећи фаворити за то.

Осим Марка Антића, репрезентацију Србија, Карате клуб "Младеновац" и наш град, на такмичењу у Шпанији представљала је и Јелена Миливојчевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.