logo

Актуелности

Градоначелник Београда промовисао сениор картице

altГрадоначелник Београда, Синиша Мали, боравио је данас у Младеновцу где је обишао продајни објекат "Метро", у којем важи програм попуста сениор картица, као и Клуб за старија лица Младеновац.

Градоначелник Београда, Мали и председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, обишли су продајни објекат обуће "Метро" где је суграђанка Ружица Танасковић искористила попуст од 30 одсто на куповину обуће. Представници града Београда и општине Младеновац обишли су и Клуб за старе Младеновац где су разговарали са корисницима клуба.

Мали је изјавио да се пројекат београдских сениор картица показао као успешан јер је до сада издато 200.000 картица које пензионери могу користити у 700 малопродајних објеката.

- Када саберете попусте које добијате у појединим малопродајним објектима скупи се за годину дана скоро једна цела пензија. То је наш начин да кажемо велико хвала нашим најстаријим суграђанима јер они су ти који су направили и Младеновац и Београд и који су нас задужили. Влада Републике Србије радила је на томе да се пензије повећавају и оне су се повећале и како нас боља будућност чека оне ће се још повећавати. Ми у граду Београду кроз програм сениор картица повећавамо број продајних места, у овом тренутку скоро 700 малопродајних места и скоро 200.000 корисника сениор картица. Мислим да су користи од тог програма велике.

altМоја посета Клубу за пензионере у Младеновцу, који је скоро реновиран, показује да су ово места на којима се они окупљају и проводе слобдно време. Никада више смеха, лепих речи и атмосфере нисам видео. Обећали смо да ћемо још један клуб да направимо ове године у Младеновцу. Тренутно имамо 27 клубова на територији града и радићемо и брже и боље и јаче да имамо још више клубова.

Мени је посебно драго да када сам са председником Глишићем гледао све цифре видели да смо за Младеновац у претходне три и по године урадили колико није урађено у претходних деценију, две. Преко 110 километара новог асфалта, 25 километара атарских и некатегорисаних путева, осам километара водоводне мреже, три и по километара канализационе мреже. За пољопривреднике из Младеновца додељено је 25.000.000 динара субвенција за нове јунице, тракторе, противградне мреже и то само у 2017. години.

Настављамо да радимо Макиш - Младеновац, велику водоводну мрежу, како би се Младеновчани прикључили на градску воду. Видим да ћемо у Браћи Баџак наставити другу фазу радова, да повежемо тај са регионалним путем и смањимо гужве код школе Свети сава коју смо потпуно реконструисали улагањем од 25 милиона динара.

altМладеновац се мења на боље као и град Београд. Показујемо по први пут да они пре нас нису тако размишљали. Важан нам је сваки Београђанин, без обзира да ли се налази у Лазаревцу, Обреновцу, Теразијама или Старом Граду. Нико тако није бринуо о Београду. Вратили смо старе Ђиласове дугове, на рачуну града имамо 14 милијарди динара. Дајемо их у све општине.

Желим да се захвалим господину Глишићу што се бори за Младеновчане, сваки дан зове и инсистира на новим пројектима и више новца из градског буџета. Волимо Младеновац и свим срцем се боримо за њега. Осмех ових људи говори да боље сутра тек предстоји.

Прва ствар која нас чека је да прва следећа фабрика буде у Младеновцу. Морамо да сви заједно боримо за то јер Младеновац то заслужује јер има доста младих и вредних људи. Никада мања незапосленост није била у Београду у историји, 87.623 незапослена у децембру прошле године и то је тренд из месеца у месец. Видим да општински буџет има веће приходе од доприноса који долазе од плата, то значи да имате и више запослених у Младеновцу. То никада није довољно и борићемо се за свако ново радно место - рекао је Мали.


altПензионерка Ружица Танасковић рекла је да јој је велика част и задовољство што је упознала градоначелника.

- Одушевљена сам, његов ведар лик и насмејан, нама пензионерима даје велико поверење. Мислим да је сениор картица за нас пензионере нешто изузетно. Да свим много значи. У току месеца уштедимо пар хиљада динара, а то је на годишњем нивоу цела једна пензија. То је изузетно. Ја је користим скоро два месеца и пуно сам задовољна - рекла је госпођа Танасковић.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, захвалио се градоначелнику Синиши Малом на посети и лепим речима.

- Ми настављамо даље. Мислим да заједно са екипом са којом радим крећемо сигурним путем. Желимо да Младеновац вратимо у време када је био индустријски град, када се пристојно живело и када је био пристојно место за живот. Захвалио бих се градској власти јер смо успели да вратимо нагомилане дугове у 2015. години, а то је преко 400 милиона динара дугова јавних предузећа, расвете. Исплатили смо заостале плате из 2012. и 2013. године радницима јавних предузећа.

altУ претходна два месеца је асфалтирано преко 70 километара захваљујући граду Београду и Влади Републике Србије. Доста пројеката обнове наших школа је у току, такође инфраструктурних пројеката који иду преко Дирекције за изградњу града Београда. То је фабрика за пречишћавање отпадних вода у Међулужју, што је тежња претходних 30 година наших грађана јер је то услов за изградњу канализације. Захваљујем се градоначелнику на ономе што је урадио за наше воћаре из Дубоне где смо исплатили штету од града.

Похвалио бих пројекат сениор картица који у нашој општини има и хумани карактер. Радници општинске управе обилазе наше пензионере по селима и тамо су веома добро примљени. Ова градска и општинска власт мисли на своје грађане. Ми ћемо наставити са бесплатним излетима и ове године и већ од 23. јануара пензионери могу да се пријаве и укључе у те лепе акције - рекао је Глишић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.