logo

Актуелности

Значке и захвалнице војницима који су добровољно служили војни рок

altПоводом Дана Војске Србије, у свечаној сали Старог двора одржано је свечано уручење значки и захвалница отаџбине војницима са територије Београда који су упућени на добровољно служење војног рока у 2015. години.

На свечаности је уручено 150 значки и захвалница, а церемонији су присуствовали и представници Града Београда, Министарства одбране и Војске Србије, Српске православне цркве, као и родбина и пријатељи окупљених војника. Свечаном уручењу признања војницима, од којих су многи са територије градске општине Младеновац, присуствовао је и Дејан Ивковић, члан Већа градске општине Младеновац.

Начелник Управе за обавезе одбране Министарства одбране, пуковник Драган Котарлић рекао је да је од увођења добровољног служења војног рока, од почетка 2011. године, Регионални центар Београд на добровољно служење војног рока упутио више од 1.300 девојака и младића који су успешно извршили војничку обуку и вратили се својим породицима.

Војници који су одслужили војни рок преведени су у резервни састав Војске Србије, а они који су служили и завршили курс за резервне официре, указом председника промовисани су у чин резервног потпоручника Војске Србије.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.