logo

Актуелности

Четврти месец пројекта помоћи у кући

altПројекат помоћи у кући за старије и инвалидне особе на којем је ангажовано четрнаесторо геронтодомаћица и домаћина ушао је у четврти месец реализације.

Према речима Сузане Васић, члана Већа задужене за социјална питања, националне мањине
унапређење и заштиту људских и мањинских права, на пројекту је радно ангажовано 12 жена и два мушкарца који су после обуке за геронтодомаћице и домаћине почели да обилазе 60 корисника са територије наше општине. Кориснике редовно обилазе и лекари из Дома здравља Младеновац.

Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) и Стална конференција градова и општина (СКГО) одобрили су градској општини Младеновац беспоратна средства од 118.000 евра за реализацију пројекта радног ангажовања геронтодомаћица из друштвено осетљивих категорија. Пројекат "Успостављање услуге Помоћ у кући за старије и инвалидне особе, кроз радно ангажовање геронтодомаћица, жена из друштвено осетљивих категорија" спроводи се у оквиру ГИЗ и СКГО пројекта "Иницијатива за инклузију". Пројекат се реализује до децембра 2018. године.

Градска општина Младеновац овај пројекат реализује у сарадњи са Центром за заштиту људских и мањинских права и вредности "ОКО", Центром за социјални рад у Младеновцу, Центром за подршку и инклузију из Београда и Удружењем "Каритас" из Шапца.
Пројектом је обухваћено 60 корисника, углавном са листе Центра за социјални рад одељења у Младеновцу.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.