logo

Актуелности

Први дан за правке

altПесмом и игром прваци су данас дочекани у својим новим школама. Као и претходних година, градска општина Младеновац даровала је све нове основце пригодним поклонима.

Првацима су срећан полазак у школу и успешан почетак школовања пожелели председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, заменик председника општине Мирјана Ђорђевић и чланови Већа ГО Младеновац, који су обишли школе на територији наше општине.

На пријему првака у школама "Свети Сава" и "Коста Ђукић", Глишић је новим основцима пожелео срећан почетак школовања уз доста игре и дружења у новој средини. Он је напоменуо да је општина доста уложила у школску инфраструктуру, да ће се наставити са равномерним улагањем у обнову градских и сеоских школа али и да ће се у наредном периоду посветити пажња опремању фискултурних сала и школских дворишта.

- Повећан је број деце која су уписала Основну школу "Свети Сава" као и остале младеновачке школе. Очекујем да ћемо ивестицијама у школску инфраструктуру обезбедити све боље услове да деца на квалитетан и безбедан начин похађају школу и да сутра имамо квалитетније и боље људе - рекао је Глишић.

altОн је додао да је у току реконструкција фискултурне сале у ОШ "Свети Сава" за шта је градска општина Младеновац издвојила милион динара.

- Определили смо се за инвестицијe у фискултурне сале пошто смо ишли једним редом са улагањима, прво у тоалете, прозоре, врата, учионице. Захтев родитеља и наставника физичког васпитања је да се уреде сале пошто су у веома лошем стању.

Пре свега паркет, тако да је овде сада постављен један слој испод паркета који амортизује падове и омогућава квалитетније и безбедније бављење спортом. Исту овакву инвестицију смо урадили у ОШ "Момчило Живојиновић" као и у школи у Великој Крсни.

Осим тога, по захтевима директора, инвестирано је у свим школама, тако да ће вредност инвестиција у периоду док су деца била на распусту бити око 10 милиона динара. По захтеву школа определићемо још средстава за следећи период, од поласка у школу до краја године.

alt altaltaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.