logo

Актуелности

Подршка женама жртвама насиља

altЦентар за заштиту људских и мањинских права и вредности "ОКО" и компанија "Библи" представили су пројекат "Економско оснаживање жена" у оквиру којег су на зеленој пијаци грађанима поклањали платнене торбе израђене у оквиру пројекта.

Циљ пројекта је ангажовање жена са искуством насиља, промоција алтернативе пластичним кесама употребом платнених торби и важност очувања животне средине и њеног унапређења. Подршку пројекту пружила је градска општина Младеновац.

Компанија "Библи" и Центар "ОКО" препознали су значај економског оснаживања жена које се сматра предусловом за почетак живота без насиља, јер је њихова економска зависност један од најчешћих разлога за останак у насилним везама. Два месеца колико је трајао пројекат "Библи" је омогућио угроженим женама да кроз овај вид ангажовања стекну и материјану сигурност.

Како је рекао Грегор Губеринић, директор предузећа "Библи", ова компаније се као друштвено одговорно предузеће обратило градској општини Младеновац са циљем да се упознају са потребама где ова фирма може позитивно утицати.

alt- Између више пројеката одлучили смо се за пројекат економског оснаживања жена које су биле жртве насиља. То је пројекат Центра за заштиту људских и мањинских права и вредности "ОКО" који смо финансирали јер смо ту препознали две важне компоненте. Прво, еколошку вредност, јер у тренду елиминисања пластичних кеса утичемо на заштиту животне средине док смо истовремено помогли и женама жртвама насиља. Уверен сам да ћемо на овај начин привући и остала предузећа да се прикључе оваквој и сличним акцијама - рекао је Губеринић.

Сузана Васић, члан Већа задужена за социјална питања, националне мањине унапређење и заштиту људских и мањинских права, захвалила се учесницима пројекта.

- Захвалила бих се Центару за заштиту људских и мањинских права и вредности "ОКО" који су реализовали низ пројеката на ову тему и компанији "Библи" која се својим производима афирмисала и доказала на тржишту и показали да су друштвено одговорно предузеће. Показало се да је само економски оснажена жена - слободна жена.

altПредузеће "Библи" је доказало да је одговорно и према заједници и према појединцу и позивам све младеновачке фирме да следе њихов пример друштвене одговорности - рекла је Васићева.

Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду, заштиту животне средине и рурални развој, истакла је да је овај пројекат подршка развоју екологије као и да се није остало само на иницијативи већ је пројекат у потпуности реализован.

- Мислим да је ово јако добра акција јер пластичне кесе морамо нечим заменити, а 400 кеса мање свакако је први корак за унапређење екологије и нашег животног окружења.


Фото : Центар за заштиту људских и мањинских права и вредности "ОКО"

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.