logo

Актуелности

Обележен Дан Геронтолошког центра Младеновац

altУз присуство колега из установа социјалне заштите управа Геронтолошког центра Младеновац прославила је 31. рођендан ове установе.

Прослави су присуствовали представници Геронтолошких центара и Центара за социјални рад из целе Србије као и представници градске општине Младеновац и других установа са територије наше општине.

Геронтолошки центар је почео са радом 1988. године, капацитет Установе је 310 места у двокреветним, трокреветним и четворокреветним собама. Корисницима се обезбеђује становање, услуге социјално-психолошког рада, услуге исхране, комплетну здравствену заштиту и негу, физикалну терапију, културно-забавне, радно окупационе и функционалне активности. Стручни радници Установе улажу доста напора и труда да се живот корисника у Установи хуманизује, осмисли и да сваки корисник буде укључен у различите активности, а све у зависности од њихових индивидуалних потреба, преосталих радних способности и интересовања.

Дан установе Геронтолошки центар Младеновац, у име градске општине Младеновац, честитао је председник општине Владан Глишић.

alt- Корисницима, особљу и руководству Геронтолошког центра Младеновац честитам Дан установе са жељом да наставите са успешним радом и сваке године унапређујете квалитет услуга. Поздравио бих представнике Геронтолошких центара широм Србије који су данас са нама и пожелео им добродошлицу у Младеновац. Ваше присуство је још један доказ да су сви у систему социјалне заштите једна породица. Пре 31 годину ова установа је примила своје прве кориснике, сваке године установа је расла и развијала се тако да данас имамо објекат са преко 300 корисника који ће после реконструкције која се управо одвија бити још лепши. Градска општина Младеновац је увек имала одличну сарадњу са Геронтолошким центром, како у редовним условима, тако и у ванредним условима када су овде кров над главом нашли суграђани који су због пожара, поплаве или мраза морали да напусте своје домове.

Демографски трендови су такви да општина Младеновац има велики број старијих суграђана и брига о старијим лицима намеће се као један од приоритета социјалне политике градске општина Младеновац и Града Београда. Старији Младеновчани нису грађани другог реда и имаће наше пуно поштовање и уважавање. Ове године организоваћемо путовања и излете на које могу да се пријаве сви пензионери са територије наше општине.

altПоштовани пријатељи, наши најстарији заслужују пажњу јер је извесно да ће једног дана свако од нас доћи у ове године. Без подршке које смо добили од наших најстаријих, Србија сигурно не би била на добром путу. Хвала вам и још једном вам честитам Дан установе Геронтолошки центар - рекао је Глишић.

Присутни су обишли одељења која су до сада завршена у послу комплетне реконструкције објекта започете септембра 2018. године. Вредност посла је близу 135.000.000 динара, а радовима је, између осталог, предвиђен нови систем грејања, нов ентеријер, реконструкције кухиње, соба и купатила као и изолација на објекта.

Вршилац дужности директора Геронтолошког центра, Милован Стојић, задовољан је до сада урађеним послом и најавио да ће радовим бити завршени крајем маја.

- Захвалио бих се свима који су помогли у реализацији овако великог пројекта. Што се тиче реконструкције, сада смо већ на пола пута и надам се да ће објекат бити готов крајем маја. Свако наше одељење има по 12 соба, одељења А и Б су са по 12 двокреветних соба, одељење Ц је стационарног типа и ту имамо такође 12 соба са по четворо корисника. Док на одељењима Д1 и Д2 имамо девет и осам соба са по шест стационарних кревета.

altРеконструкцијом објекта ће бити поправљен стандард пружања услуга, а то ће огледати кроз комплетну обнову кухиње. Такође, завршена је подстаница за грејање тако да су већ сада рачуни са новим системом грејања упола мањи - рекао је Стојић.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, подсетио је да је пројекат реконструкције Геронтолошког центра обезбеђен захваљујући Влади Републике Србије и Канцеларији за улагања.

- Данас је 31. рођендан Геронтолошког центра и на опште одушевљење корисника и запослених ова инвестиција је већ пола завршена. Захваљујући Влади Србије и Канцеларији за улагања обезбеђен је пројекат реконструкције Геронтолошког центра. Вредност је око 135 милиона динара. Радови се лепо одвијају. Корисници ће добити боље услове и квалитет услуга и живота.

Захвалио бих се руководству установе јер смо сви заједно успели да после две године озбиљног рада да дођемо у ову фазу када можемо да се похвалимо са инвестицијом која је једна од највећих у нашој општини.

altМи смо од 2015. године препознали приоритете и одлучили да пажњу усмеримо на обнову великих јавних објеката. Осим ове установе, успели смо да обезбедимо и пројекте обнове ОШ "Свети Сава", Музеја Младеновца, а ускоро се очекују радови на обнови Дома здравља где је вредност посла око 140 милиона.

Планира се завршетак пројекта, како би следеће године покренули обнову и Специјалне болнице за интерне болести. Осим тога припремили смо још капиталних пројеката чиме ћемо побољшати квалитет живота у општини.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.