logo

Актуелности

Породица хуманих људи


Поводом Националног дана добровољних давалаца крви, секретар општине Младновац, Предраг Вулиновић, угостио је данас наше суграђане, добровољне даваоце крви као и представнике Црвеног крста Младеновца, фирми и школа које су помогле афирмисању ове хумане делатности. Пријему су испред Црвеног крста Младеновца присуствовали Миливоје Радосављевић, председник и Весела Јевтић, секретар ове организације.

Радосављевић је поздравио све присутне и нагласио да су крв и продукти од крви неопходни за лечење свих животно угрожених болесника, те да је здрав човек једини извор ових лекова. Радосављевић је додао да годинама младеновачки Црвени крст улаже огромне напоре у мотивисању људи да дају крв што даје видне резултате.

– Годинама наша општина према броју давалаца и прикупљених јединица заузима заузима високо месту у односу на друге београдске општине. У акцијама током прошле године на 35 пунктова прикупљено је 2.102 јединице крви, односно план је остварен са 100,29 одсто. Тиме је наша општина на трећем месту у односу на остале општине у Београду – рекао је Радосвављевић и напоменуо да је на пријему одржаном 9. маја у Скупштини града, Црвеном крсту Младеновца додељено признање од стране београдске организације Црвеног крста за испуњени план преко 100 одсто.

Прву награду на конкурсу "Крв живот значи" у категорији од првог до четвртог разреда на градском нивоу добио је Ђорђе Сарић, ученик трећег разреда ОШ "Момчило Живојиновић", а захвалницу Љиљана Круљ, професор ликовне културе.

Ива Укић, ученица трећег разреда исте школе, добила је награду Црвеног крста Србије за освојено треће место у категорији од првог до трећег разреда.

У име Градске општине Младеновац добровољне даваоце крви поздрвио је Предраг Вулиновић, секретар општине Младеновац. Он је рекао да му представља част да угости хумане људе.

– Апелујем на све суграђане у ово тешко време, да будемо хумани и саосећајни како у области давања крви, тако и у осталим областима живота. И међу нама хуманима има и оних који су дуги низ година хумани, па би овом приликом желео да искажем лично дивљење господину Ђорђу Кожухову, за 100 давања, Павлу Илићу из фирме "Петар Драпшин" за 70 давања, као и за све оне који су макар једном дали крв. Нагласио бих да запослени у нашим предузећима увек предњаче у овој хуманој активности, па бих позвао руковдства тих фирми да пруже подршку запосленима у њиховим правима загарантовним Законом о раду, а сведоци смо да у неким предузећима имамо мање подршке, а негде више – рекао је Вулиновић и честитао победницима конкурса за ликовне радове.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.