logo

Актуелности

Пријем за младеновачке ученике - освајаче медаља у атлетици

Градска општина Младеновац и општински Спортски савез организовали су пријем за младеновачке ученике основних и средњих школа који су на управо одржаном првенству Београда у атлетици остварили велики успех. Младеновачке основне школе освојиле су пет медаља, а у конкуренцији средњих школа освојено је чак осам медаља. Највећи успех остварила је екипа Гимназије освајањем првог места у екипној конкуренцији.

Присутне ученике, освајаче медаља, њихове наставнике физичког васпитања и спортске раднике поздравили су председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, члан Већа ресорно задужен за спорт, Богдан Вуксановић и секретар Спортског савеза Младеновац Александар Јовановић.

Честитајући младеновачким ученицима и њиховим тренерима Владан Глишић је рекао да је поносан на њих, њихове медаље и резултате.

"Иако смо по бројности једна од мањих београдских општина, успех и резултати које сте остварили на првенству Београда у атлетици показују да смо једна од најуспешнијих спортских средина на територији града.

Освајањем бројних медаља у великој конкуренцији свих београдских школа показали сте да се труд, напоран рад и одрицање који сте уложили у остваривање врхунских резултата исплати. Не само кроз освајање медаља и признања, већ и кроз усвајање правих вредности и промовисање здравог начина живота, бављење спортом представља прави пример у ком правцу једно друштво треба да се креће и подсетник младим генерацијама да се марљивим радом и посвећеношћу стиже до жељеног циља.

Медаље које сте освојили су истовремено признања и за ваше родитеље и тренере, као и за све спортске раднике који прате и доприносе развоју ваших каријера. Општина Младеновац ће наставити да вам пружа сву подршку како би вам се омогућили што бољи услови за бављење оним у чему сте најбољи.

Честитам вам на постигнутим резултатима и освојеним медаљама и свима желим још много спортских и животних успеха у будућности", рекао је Глишић.

На првенству Београда у атлетици медаље су освојили:

- ОСНОВНЕ ШКОЛЕ:

60 м: Спасојевић Лана (I-IV разред) ОШ "Момчило Живојиновић" I место

300 м: Јовановић Милица (V-VI разред) ОШ "Свети Сава" I место

600 м: Радоњић Лена (V-VI разред) ОШ "Момчило Живојиновић" II место

300 м: Спасојевић Мина (VII-VIII разред) ОШ "Момчило Живојиновић" II место

Бацање кугле: Павковић Михајло (VII-VIII разред) ОШ "Момчило Живојиновић" II место

- СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

Мушка екипа атлетичара Гимназије Младеновац остварила је највећи успех освојивши прво место у конкуренцији свих средњих школа на територији града Београда.

У појединачној конкуренцији средњих школа медање су освојили:

Мушка штафета 4х100 м - Гимназија III место

400 м: Никола Кузмић - Гимназија III место

800 м: Варвара Васињенко - Гимназија III место

Скок у вис: Блажић Милица - Гимназија III место

1000 м: 1: Павловић Вељко - Техничка Школа II место

Бацање кугле: Ћирковић Ђорђе - Техничка Школа III место

Скок у вис: Луковић Огњен - Техничка Школа III место

Још једном честитамо свим ученицима, освајачима медаља, њиховим наставницима физичког васпитања и школама на територији Градске општине Младеновац на постигнутим успесима.

Osvajacimedalja2
Osvajacimedalja3
Osvajacimedalja4
Osvajacimedalja5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.