logo

Актуелности

Почела изградња канализационе мреже у Међулужју

 

У Месној заједници Међулужје у Младеновцу почели су радови на изграњи канализационе мреже коју су становници овог села чекали деценијама. Градилиште су обишли председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и представници Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, заменик директора Радомир Вујадин и помоћник директора овог предузећа Михајло Мишић. Догађају су присуствовали помоћник министарке за заштиту животне средине Филип Абрамовић и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић.

Привођењем крају радова на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода стекли су се услови за почетак изградње канализационе мреже у Међулужју. Пројектовани канализациони систем обухвата изградњу 7,5 километара канализације.

„Важност ове инвестиције огледа се у чињеници да становници месне заједнице Међулужје на изградњу канализације чекају деценијама. Сада ће се стећи услови најпре за довођење фекалне канализације до постројења, затим њено пречишћавање и на крају испуштање у реку Јабланицу, без загађивања исте.

Захваљујем Граду и Републици на констатној подршци у реализацији свих наших пројеката, а нарочито се захваљујем господину Милосаву Миличковићу који је личним залагањем помогао у решавању многих проблема и важних пројеката за општину Младеновац.“ рекао је Глишић.

Глишић је објаснио да ће у првој фази бити изграђено 5.008 метара канализационе мреже у више од десет улица у Међулужју. За другу фазу, која подразумева изградњу још 2480 метара, у току је припрема документације за тендер који ће бити објављен до краја јуна.

„Систем ће прикупљати отпадне воде из стамбених и пословних објеката насеља и одвешће их у постројење за прераду отпадних вода „Међулужје“. Изградњом канализационог система зауставиће се одвођење отпадних вода у септичке јаме и даље загађивање речног корита и земљишта“, рекао је Глишић и навео да ће, према речима инвеститора, радови у Међулужју бити завршени до краја 2021. године.

Окупљени грађани у Међулужју били су у прилици да поставе питања републичким, градским и општинским функцонерима. Највеће интересовање становници овог села показали су за решавање питања безбедости саобраћаја на Државном путу 25, нарочито на делу пута од Селтерс Бање до ресторана Трен, изградњу тротоара на овом потезу, као и Међулушкој улици од цркве ка Пружатовцу. Такође, грађани су тражили да се побољша јавна расвета као и да се наставе радови на изградњи капеле у овој месној заједници.

У разговору са мештанима Глишић је рекао да ће општина, у сарадњи са Градом и Републиком, наставити да решава инфраструктурне проблеме, како у Међулужју, тако и у осталим месним заједницама.

Kanalmedjul1
Kanalmedjul2
Kanalmedjul3
Kanalmedjul4
Kanalmedjul5
Kanalmedjul6
Kanalmedjul7

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.