logo

Друштво

Лепосава "Шампион старости 2016"

 

Геронтолошки центар у Младеновцу организовао је манифестацију "Шампион старости" која се одржава с циљем промовисања међугенерацијске солидарности. Овогодишњи шампион је бака Лепосава која је недавно напунила 95 година.

Како кажу у Геронтолошком центру, ово такмичење пример је млађим нараштајима да шампион може бити и особа са седом косом, ослабљеним видом и слухом, споријим ходом ... У трци за "Шампиона старости 2016" учествовало је једанаест корисника Центра старијих од 90 година. Треће место је заузела баба Мицика са 91 бодом и исто толико година, други је био Мирослав Грубић стар 94 године, а прва бака Лепосава која је недавно напунила 95 година.

У оквиру манифестације "Шампион старости" одржано је и Међугенерацијско прело. Прело је данас већ заборављен обичај, а корисници Геронтолошког центра у друштву деце из вртића "Брезе" и ОШ "Бора Лазић" подсетили су се како је то некада било. Рецитатори, солисти, дечији ансамбл КУД-а "Шумадија" и домска певачка група "Славуји трећег доба" наступили су у културно забавном делу програма. 

Манифестацији су пристуствовали и чланови Већа градске општине Младеновац, Сузана Васић, Гордана Димитријевић Бјеличић и Зоран Јоцић.

 

  

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.