logo

Друштво

Супермајка из Велике Крсне

 

Члан Већа општине Младеновац, Сузана Васић обишла је Зорицу Митровић, самохрану мајку са осморо деце и уручила им новогодишње пакетиће и прехрамбене пакете, донације ЈКП "Младеновац" и Млекаре "Границе".

Засеок Дреновача у Великој Крсни. Око малих, опустелих кућица са старачким домаћинствима издваја се велико двориште, као у вртићу, са љуљашкама, санкама и клацкалицама. Двоспратна породична кућа, а у кући деветоро Митровића. Четрдесетдвогодишња самохрана мајка Зорица Митровић и њена деца Мирјана, Дијана, Марина, Анђелка, Петар, Павле, Милан и Богдан узраста од двадесет месеци до 19 година. У кући је топло, малишани трче око новогодишње јелке, нестрпљиви да мало отопли па правац двориште.

За кратко време Зорици је преминуо супруг, отац, свекар и свекрва. Остала је сама са осморо деце, али Зорице не плаче, не моли, не тражи, не очајава. Зорица се бори. 

Члан Већа Сузана Васић довезла је новогодишње пакетиће и прехрамбене пакете за Митровиће, скромни поклони ЈКП "Младеновац" и Млекаре "Границе" за мало радости после година туге.

– Задовољна сам, али мора човек да ради и да се бори. Ево сад су дечаци после татине смрти од школе добили да плаћају пола цене екскурзије и то пре свега њима значи да се не осећају ускраћено.

Можемо ми данима да седимо испред нечије канцеларије и чекамо али ти људи не могу да поделе своју плату са мном. Не могу тако и не могу децу да васпитавам да чекају од државе помоћ – каже Зорица.

Зорица као да осим осморо деце има и осморо руку. Стиже на све стране. Породица је организвана, старији чувају млађе, помажу око припреме за зиму, секу и доносе дрва. Добри су ђаци.

Ћерка Анђелка ученица првог разреда Техничке школе заједно са другом из Гимназије, једна је од двоје Младеновчана који похађају програме у Истраживачкој станици Петница, као најбољи ђаци из Младеновца.

Осим што брине о осморо деце, Зорица Митровић стигла је и да оснује младеновачко Удружења "Родитељи против беле куге". Удружење постоји три године, имају 120 чланова, а како нам Зорица каже претежно су то самохране мајке и вишедетне породице.

– Имамо у Удружењу девет породица са преко петоро деце. Успевам да стигнем све, борим се за своју породицу, знам шта та борба значи, колико је тешка и зато се трудим да помогнем и другим вишедетним продицама. Има доста проблема и тешких случајева али човеку је лакше кад зна да у својој муци није сам.

Сузана Васић, члан Већа градске општине Младеновац, каже да се недавно упознала са Зорицом Митровић.

– Брзо смо се договориле око ствари којима би општина Младеновац могла да помогне Зорицу и њену децу. Данас смо их обишли, упозанли се са малишанима, мало их обрадовали са неким пакетићем али бићемо од сада у контакту и трудити се да помогнемо на разне начине – рекла је Васићева.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.