logo

Култура

Најава годишњих концерата КУД-ова "Војвода Јанко Катић 1896" и "Славко Манојловић"

altПредседници Културно уметничких друштава "Војвода Јанко Катић 1896" и "Славко Манојловић" најавили су годишње концерте као и будуће активности својих друштава.

Годишњи концерт КУД-а "Војвода Јанко Катић 1896" одржаће се 23. марта од 19,00 сати у сали Центра за културу и туризам.

Небојша Матејић, председник КУД-а "Војвода Јанко Катић 1896", најавио је да ће се ово друштво на годишњем концерту представити у потпуно новом руху.

- Током претходног периода акценат смо ставили на набавку ношњи и костима за кореографије тако да ће по први пут наши гости моћи да виде те нове ношње. Новина су и нове кореографије и музички аранжмани, а поносни смо и на формирање певачке групе која ће у суботу премијерно наступити. Жао ми је што не могу да позовем госте на концерт јер смо карте већ продали али већ 11. маја ћемо имати други концерт где ћемо угостити КУД из Бајине Баште са којима дуго сарађујемо - рекао је Матејић.

Културно уметничко друштво "Славко Манојловић" годишњи концерт ће одржати 6. априла од 19,00 сати у сали биоскопа Центра за култру и туризам.

Вељко Драшковић, председник КУД-а "Славко Манојловић", рекао је да ће на концерту наступити две секције дечијег ансамбла, први извођачки, ансамбл ветерана као и народни оркестар и певачка група.

- На том концерту ће бити 120 учесника. Следећи догађај је 13. априла, исто у Центру за културу од 19,00 сати биће организована 16. Смотра ветерана која ће ове године имати међународни карактер јер нам долази друштво из Бања Луке. На годишњем концерту имаћемо три нове кореографије, тако да позивам суграђане да дођу и уживају у песми и игри.

Зоран Јоцић, члан већа градске општине Младеновац, задужен за културу и информисање, захвалио се друштвима на преданом раду и окупљању младих људи. Он је истакао да су младеновачки КУД-ови током 2018. године остварили преко 60 наступа у иностранству.

- На овај начин смо промовилсаи нашу државу, културно наслеђе и општину Младеновац. Градска оштина Младеновац ће се трудити да максимално подржи наша друштве јер они у овом тренутку окупљају око 700 чланова што је значајан потенцијал у области културе. Замолимо бих оба друштва да суграђанима који нису могли да купе карте омогуће улазак у салу и да на обострано задовољатво одгледају програм - рекао је Јоцић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.