logo

Пољопривреда

Премије за млеко и првотелкињe

Премије за млеко и првотелкињe Град Београд ће ове године исплаћивати премију у износу од 2,50 динара по једном литру испорученог крављег млека које садржи најмање 3,2 одсто млечне масти. Премије за млеко ће добијати пољопривредни произвођачи који имају пребивалиште на територији Београда и кравље млеко испоручују млекарама чије је седиште на територији града, a премије сe исплаћују за април, мај, септембар и октобар.

Ове године ће премија за набавку и одгој првотелкиња износити 6.500 динара по грлу (квалитетне краве првотелкиње). Корисници премија су привредна друштва и пољопривредни произвођачи са сопственим запатом квалитетних крава који, поред производње млека, применом савремене технологије и селекције доприносе унапређењу говедарства на територији Београда.

– Овом мером се истовремено мотивише произвођач да производне вишкове преда на откуп привредним друштвима и предузетницима који се баве прерадом млека, чиме се смањује прерада на фарми, као и директна продаја млека конзументима са фарме која није технолошки контролисана. Премија за набавку и одгој првотелкиња је посебна економска стимулација сточарима на територији града, чији је циљ унапређење сточарске (говедарске) производње и генетског квалитета у говедарству – рекла је заменица градског секретара за привреду Станија Вишекруна.

ЗАХТЕВИ ЗА ИСПЛАТУ ОВИХ ПРЕМИЈА , са потребном документацијом, достављају се на адресу Секретаријата за привреду – Управе за пољопривреду, Масарикова 5/18, 11000 Београд, а све додатне информације могу се добити на телефон број 3061-715.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.