logo

Пољопривреда

"Зелени прстен" - Конкурс за испоруку и постављање пластеника

altСекретаријат за привреду расписао је конкурс за избор произвођача и продаваца који ће испоручити и поставити опрему за заштиту и наводњавање засада воћака и пластенике са системом за наводњавање за повртарску производњу на територији Београда у оквиру програма "Зелени прстен". Опрема и пластеници су намењени пољопривредним произвођачима којима ће град доделити субвенцију у висини од 50 одсто укупне цене подигнутог новог засада са опремом.

– Комисија за доделу подстицајних средстава за постављање пластеника и опреме за технолошки напредну производњу воћа и поврћа, коју је образовао градоначелник Београда, одлучила је да субвенције добије 49 индивидуалних пољопривредних произвођача . Они су испунили све услове предвиђене конкурсом, а добиће субвенцију за подизање пет засада јагода, два малина, три боровнице, седам трешања, два јабука, четири крушака, један брескве нектарине, један кајсије и три шљива, као и за 21 пластеник и систем за наводњавање.

Свих 49 пољопривредних произвођача ће бити упућено на практичну и теоријску обуку у референтне институције. Када на конкурсу буде утврђена листа произвођача и продаваца који могу да понуде опрему за заштиту и наводњавање засада воћака и пластенике са системом за наводњавање за повртарску производњу, пољопривредни произвођачи ће се сами определити са којим од њих ће уговорити овај посао. Град ће исплатити субвенцију од 50 одсто када буду постављени пластеници и засади воћа – рекла је заменица градског секретара за привреду Станија Вишекруна.

Пријаву до 4. јуна, до 16 часова, могу да доставе произвођачи и продавци регистровани за производњу и продају опреме за заштиту и наводњавање засада воћака и пластеника са системом за наводњавање за повртарску производњу на територији Републике Србије. Додатне информације могу се добити на бројеве телефона 011/3061-771 и 011/3061-462.

Град додељује ова подстицајна средства да би подстакао интензивну, технолошки напредну производњу воћа и поврћа на територији Београда и уз развој пратећих капацитета и инфраструктуре обезбедио нормално снадбевање градских пијаца и велетрговина. Пројекат "Зелени прстен" треба и да утиче на повратак младих на село и обезбеди да се технологија производње висококвалитетног и здравствено безбедног воћа и поврћа прошири код највећег броја произвођача.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.