logo

Спорт

Tour de Serbie стартовала у Младеновцу

Tour de Serbie стартовала у МладеновцуТачно у 12.20, на знак Бранислава Јовановића, председника Градске општине Младеновац, 120 бициклиста из двадесет европских земаља, кренуло је са старта испред општине Младеновац и започели шестодневно надметање до Руме, на путу дугачком преко 1.000 километара. Данас је из нашег града почела традиционална међународна бициклистичка трка "Кроз Србију", која ће ове године прославити редак јубилеј, 50 година такмичења и 70 година постојања.

Овогодишња бициклистичка трка стартовала је у Младеновцу, а завршетак је након шест дана у Руми. Према најави, објављеној у Министарству омладине и спорта, укупна дужина трке износиће 1.073 км, а просечна километража по дану је 178 километара. Као и ранијих година и ове ће се трка водити под слоганом "Туризам и бициклизам заједно" и имаће задатак да промовише природне лепоте и туристичке потенцијале наше земље. Наградни фонд трке износиће око 18.000 евра.

Србија ће бити представљена са две националне екипе које ће јуришати на освајање једног од прва три места. Занимљиво је да ће се и ове године трка "Кроз Србију" у једној етапи се водити кроз Републику Српску, од Златибора, до Пала, а потом ће се возити последња етапа до Руме. На овогодишњој трци биће 18 пролазних и пет брдских циљева, тако да ће омогућавати возачима специјалистима да искажу праве могућности.

Трке ће се возити по следећем распореду :
Прва етапа: 14. јун: Младеновац - Зајечар (190,5 км)
15. јун: Зајечар - Врањска Бања (173 км)
16. јун: Врањска Бања - Врњачка Бања (233 км)
17. јун: Врњачка Бања - Златибор (148 км)
18.јун: Златибор - Пале, Република Српска (173,5 км)
19. јун: Пале - Рума 155 км

Како је у изјави за Радио Телевизију Србије, рекао Бранислав Јовановић , председник Градске општине Младеновац, ова трка има велики заначај за Младеновац, односно за град Београд.

− Како смо сада Градска општина, оно што је била жеља код доношења новог Статута данас се и види. Једна оваква европска спортска манифестација креће из града који је некада био на периферији Београда. Данас смо постали центар бициклистичког спорта у Србији, и бар у једном тренутку да будемо први у Београду и да трка кроз Србију крене из Младеновца како би скренули пажњу на наш положај у оквиру Београда али и целе Србије − рекао је Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.