logo

Пољопривреда

Посета војвођанским мини млекарама

Младеновачко Удружења одгајивача говеда сименталске расе, градска општина Младеновац и Пољопривредна саветодавна и стручна служба "Младеновац", организују једнодневну стручну посету мини млекарама у Војводини.

Посета је планирана 4. марта 2017. године, а заинтересовани грађани се могу пријављивати до 1. марта, на бројеве телефона: 064 84-354-85 (Бранислав Радовановић, директор ПССС "Младеновац") и 064 027-99-78 (Добрица Бркић, председник Удружења одгајивача говеда сименталске расе).

Полазак је 4. марта од 09,00 сати, испред зграде ПССС Младеновац, улица Стојана Новаковића бр.2, Младеновац.

Мини млекаре су последњих година изузетно развијене у Војводини. а у Европи већ дуже време постоји тренд отварања малих (мини) млекара које прерађују од 500 – 5000 л млека на дан. Ове млекаре користе млеко најчешће са сопствених фарми али исто тако купују млеко од комшија и других фармера и прерађују у сопственим погонима. Производи у тим млекарама у највећем броју случајева су сиреви, павлаке, јогурт. Сврха подизања мини млекара као породичног бизниса јесте, пре свега, остварење већих прихода и запошљавање сопствене радне снаге.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.