logo

Poljoprivreda

Посета војвођанским мини млекарама

Младеновачко Удружења одгајивача говеда сименталске расе, градска општина Младеновац и Пољопривредна саветодавна и стручна служба "Младеновац", организују једнодневну стручну посету мини млекарама у Војводини.

Посета је планирана 4. марта 2017. године, а заинтересовани грађани се могу пријављивати до 1. марта, на бројеве телефона: 064 84-354-85 (Бранислав Радовановић, директор ПССС "Младеновац") и 064 027-99-78 (Добрица Бркић, председник Удружења одгајивача говеда сименталске расе).

Полазак је 4. марта од 09,00 сати, испред зграде ПССС Младеновац, улица Стојана Новаковића бр.2, Младеновац.

Мини млекаре су последњих година изузетно развијене у Војводини. а у Европи већ дуже време постоји тренд отварања малих (мини) млекара које прерађују од 500 – 5000 л млека на дан. Ове млекаре користе млеко најчешће са сопствених фарми али исто тако купују млеко од комшија и других фармера и прерађују у сопственим погонима. Производи у тим млекарама у највећем броју случајева су сиреви, павлаке, јогурт. Сврха подизања мини млекара као породичног бизниса јесте, пре свега, остварење већих прихода и запошљавање сопствене радне снаге.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.