logo

Актуелности

Отворен Међународни фестивал фолклора "Влашка 2022"

 

У присуству великог броја посетилаца, љубитеља песме и игре, на летњој сцени у Влашкој отворен је јубиларни 20. Међународни фестивал фолклора. Ове године фестивал је окупио учеснике из Северне Македоније, Туниса, Молдавије, Турске, Мексика, Босне и Херцеговине и Србије.

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2022", који организује КУД "Шумадија" из Влашке уз покровитељство градске општине Младеновац, званично је отворио Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац.

- Свим учесницима јубиларног 20. Међународног фестивала фолклора желим пријатан боравак. Добродошли у Влашку и Младеновац, добродошли у Србију.

Поносни смо што је, после две године паузе због пандемије, Влашка ових дана поново светски центар фолклора. Из године у годину ова манифестација помера границе пријатељства захваљујући, пре свега, сјајним учесницима, али и одличној организацији домаћина фестивала, КУД „Шумадија“.

Захваљујући гостима који долазе из шест земаља са чак четири континента публика ће бити у прилици да се упозна са културном традицијом земаља целог света , а наша деца да кроз културу, традицију и историју, уче о различитости. Значај заједништва је један од начина да се боље разумемо, помажемо и будемо једни уз друге.

Вечерас смо сведоци лепоте коју су народи широм света стварали годинама и оставили у аманет садашњим генерацијама. Песма и игра су значајни у животу сваког човека. То чланови Културно - уметничког друштва "Шумадија" и сви мештани Влашке добро знају јер су већ две деценије организатори овог лепог дружења.

Драги гости, осећајте се као код куће јер Младеновац јесте ваша кућа. Верујем да ћете понети лепу слику из наше Србије и да ћете поново доћи. Пријатеље српски народ воли и поштује - рекао је Глишић.

Festvlaska1
Festvlaska10
Festvlaska2
Festvlaska3
Festvlaska4
Festvlaska5
Festvlaska6
Festvlaska7
Festvlaska8
Festvlaska9

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.