logo

Aktuelnosti

Otvoren Međunarodni festival folklora "Vlaška 2022"

 

U prisustvu velikog broja posetilaca, ljubitelja pesme i igre, na letnjoj sceni u Vlaškoj otvoren je jubilarni 20. Međunarodni festival folklora. Ove godine festival je okupio učesnike iz Severne Makedonije, Tunisa, Moldavije, Turske, Meksika, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Međunarodni festival folklora "Vlaška 2022", koji organizuje KUD "Šumadija" iz Vlaške uz pokroviteljstvo gradske opštine Mladenovac, zvanično je otvorio Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac.

- Svim učesnicima jubilarnog 20. Međunarodnog festivala folklora želim prijatan boravak. Dobrodošli u Vlašku i Mladenovac, dobrodošli u Srbiju.

Ponosni smo što je, posle dve godine pauze zbog pandemije, Vlaška ovih dana ponovo svetski centar folklora. Iz godine u godinu ova manifestacija pomera granice prijateljstva zahvaljujući, pre svega, sjajnim učesnicima, ali i odličnoj organizaciji domaćina festivala, KUD „Šumadija“.

Zahvaljujući gostima koji dolaze iz šest zemalja sa čak četiri kontinenta publika će biti u prilici da se upozna sa kulturnom tradicijom zemalja celog sveta , a naša deca da kroz kulturu, tradiciju i istoriju, uče o različitosti. Značaj zajedništva je jedan od načina da se bolje razumemo, pomažemo i budemo jedni uz druge.

Večeras smo svedoci lepote koju su narodi širom sveta stvarali godinama i ostavili u amanet sadašnjim generacijama. Pesma i igra su značajni u životu svakog čoveka. To članovi Kulturno - umetničkog društva "Šumadija" i svi meštani Vlaške dobro znaju jer su već dve decenije organizatori ovog lepog druženja.

Dragi gosti, osećajte se kao kod kuće jer Mladenovac jeste vaša kuća. Verujem da ćete poneti lepu sliku iz naše Srbije i da ćete ponovo doći. Prijatelje srpski narod voli i poštuje - rekao je Glišić.

Festvlaska1
Festvlaska10
Festvlaska2
Festvlaska3
Festvlaska4
Festvlaska5
Festvlaska6
Festvlaska7
Festvlaska8
Festvlaska9

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.