logo

Актуелности

Више од 100 учесника на Илинданском шаховском блиц турниру у Младеновцу

 

У склопу обележавања Дана општине Младеновац, 2. августа, у Спортском центру "Љубомир Ивановић - Геџа" организован је Илинданаски шаховски блиц турнир „Младеновац 2022“ који је окупио више од 100 учесника из Србије, Кине, Грчке, Бугарске и Црне Горе. Такмичење је понело епитет најјачег турнира који је одржан у Младеновцу будући да је учестовало 9 велемајстра, 9 мајстора и 15 ФИДЕ мајстора.

Турнир је отворио председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, који је учесницима најпопуларније игрe на плочи пожелео много спортске среће, а организаторима турнира, Шаховском клубу „Лилама - Младеновац", честитао на сјаној организацији.

После 13 одиграних кола, приказане одличне игре и велике борбености, победио је велемастор Бранко Дамњановић са освојених 10 бодова. Други је интермајстор Алеxакис Димитрис из Грчке а треће место је заузео велемајстор Милош Рогановић. Повратник у младеновачки шаховски клуб велемастор Данило Милановић је освојио четврто место са освојених 9,5 поена и тиме на прави начин репрезентовао снагу младеновачких шахиста.

Најбоље пласирана такмичарка је ФИДЕ мајстор Радмила Ковачевић са освојених 8,5 поена.

Учесници су исказали велико задовољство организацијом турнира за коју су, поред Шах клуба "Лилама Младеновац", највише заслужни Спортски центар "Љубомир Ивановић - Геџа" који је обезбедио одличне услове за игру и Градска општина Младеновац, као покровитељ манифестације.

Ilindanskiturnir1
Ilindanskiturnir2
Ilindanskiturnir3
Ilindanskiturnir4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.