logo

Aktuelnosti

Više od 100 učesnika na Ilindanskom šahovskom blic turniru u Mladenovcu

 

U sklopu obeležavanja Dana opštine Mladenovac, 2. avgusta, u Sportskom centru "Ljubomir Ivanović - Gedža" organizovan je Ilindanaski šahovski blic turnir „Mladenovac 2022“ koji je okupio više od 100 učesnika iz Srbije, Kine, Grčke, Bugarske i Crne Gore. Takmičenje je ponelo epitet najjačeg turnira koji je održan u Mladenovcu budući da je učestovalo 9 velemajstra, 9 majstora i 15 FIDE majstora.

Turnir je otvorio predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, koji je učesnicima najpopularnije igre na ploči poželeo mnogo sportske sreće, a organizatorima turnira, Šahovskom klubu „Lilama - Mladenovac", čestitao na sjanoj organizaciji.

Posle 13 odigranih kola, prikazane odlične igre i velike borbenosti, pobedio je velemastor Branko Damnjanović sa osvojenih 10 bodova. Drugi je intermajstor Alexakis Dimitris iz Grčke a treće mesto je zauzeo velemajstor Miloš Roganović. Povratnik u mladenovački šahovski klub velemastor Danilo Milanović je osvojio četvrto mesto sa osvojenih 9,5 poena i time na pravi način reprezentovao snagu mladenovačkih šahista.

Najbolje plasirana takmičarka je FIDE majstor Radmila Kovačević sa osvojenih 8,5 poena.

Učesnici su iskazali veliko zadovoljstvo organizacijom turnira za koju su, pored Šah kluba "Lilama Mladenovac", najviše zaslužni Sportski centar "Ljubomir Ivanović - Gedža" koji je obezbedio odlične uslove za igru i Gradska opština Mladenovac, kao pokrovitelj manifestacije.

Ilindanskiturnir1
Ilindanskiturnir2
Ilindanskiturnir3
Ilindanskiturnir4

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.