logo

Актуелности

Играле се делије у Великој Иванчи

 

Културно спортска манифестација "Играле се делије" посвећена песнику Миодрагу Петровићу Сељанчици, одржана је у родном месту песника, Великој Иванчи, у организацији истоименог удружења и Црквене општине великоиванчанске, под покровитељством општине Младеновац у присуству великог броја мештана и гостију.

Манифестација има за циљ неговање сећања на књижевника Милорада Петровића Сељанчицу и развијање књижевног стваралаштва у руралним срединама.

Присутне је поздравио председник Градске општине Младеновац Владан Глишић који је подсетио да су родољубиве песме Милорада Петровића Сељанчице обележиле једно време, да су, како је рекао, водиле српске ратнике у борби за бољу будућност, а да данас и даље живе и представљају својеврстан подсетник да се не забораве старе стазе и путеви слободе.

"Милорад Петровић Сељанчица увек је носио амајлију, грумен земље из своје родне Велике Иванче. Угледајући се на њега, наш задатак је да увек са собом носимо део свог родног краја и да га, где год да идемо, представљамо у најбољем светлу, а да све госте дочекамо као прави шумадинци, гостљубиви и поносни на своје село, на наш Младеновац.

Градска општина Младеновац увек је подржавала и увек ће подржавати манифестације чији је циљ очување наших традиционалних и културних вредности. Увек ћемо подстицати иницијативу да се кроз грађански активизам допринесе развоју цултуре, како у нашим селима, тако и у граду.

Организаторима се захваљујем на уложеном великом труду и честитам им на истрајности и пожртвованости да од овог скупа из године у годину праве све већу, богатију и веселију манифестацију, а свима вама желим да уживате у вечерашњем програму", рекао је Глишић.

Igralesedelije1
Igralesedelije2
Igralesedelije3
Igralesedelije4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.