logo

Aktuelnosti

Igrale se delije u Velikoj Ivanči

 

Kulturno sportska manifestacija "Igrale se delije" posvećena pesniku Miodragu Petroviću Seljančici, održana je u rodnom mestu pesnika, Velikoj Ivanči, u organizaciji istoimenog udruženja i Crkvene opštine velikoivančanske, pod pokroviteljstvom opštine Mladenovac u prisustvu velikog broja meštana i gostiju.

Manifestacija ima za cilj negovanje sećanja na književnika Milorada Petrovića Seljančicu i razvijanje književnog stvaralaštva u ruralnim sredinama.

Prisutne je pozdravio predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić koji je podsetio da su rodoljubive pesme Milorada Petrovića Seljančice obeležile jedno vreme, da su, kako je rekao, vodile srpske ratnike u borbi za bolju budućnost, a da danas i dalje žive i predstavljaju svojevrstan podsetnik da se ne zaborave stare staze i putevi slobode.

"Milorad Petrović Seljančica uvek je nosio amajliju, grumen zemlje iz svoje rodne Velike Ivanče. Ugledajući se na njega, naš zadatak je da uvek sa sobom nosimo deo svog rodnog kraja i da ga, gde god da idemo, predstavljamo u najboljem svetlu, a da sve goste dočekamo kao pravi šumadinci, gostljubivi i ponosni na svoje selo, na naš Mladenovac.

Gradska opština Mladenovac uvek je podržavala i uvek će podržavati manifestacije čiji je cilj očuvanje naših tradicionalnih i kulturnih vrednosti. Uvek ćemo podsticati inicijativu da se kroz građanski aktivizam doprinese razvoju culture, kako u našim selima, tako i u gradu.

Organizatorima se zahvaljujem na uloženom velikom trudu i čestitam im na istrajnosti i požrtvovanosti da od ovog skupa iz godine u godinu prave sve veću, bogatiju i veseliju manifestaciju, a svima vama želim da uživate u večerašnjem programu", rekao je Glišić.

Igralesedelije1
Igralesedelije2
Igralesedelije3
Igralesedelije4

  • Datum kreiranja: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.