logo

Актуелности

Обавештење - Појачане мере на идентификацији особа које својим активностима утичу на појаву и ширење пожара и загађење животне средине

У протеклом периоду на територији Градске општине Младеновац евидентиран је повећан број пожара на отвореном простору изазваних намерним спаљивањем биљних остатака, стрних усева, као и спаљивањем траве и ниског растиња.


 У циљу спречавања оваквих појава, Управа за ванредне ситуације подигла је мобилност и врши обиласке, прати стање безбедности на терену и предузима мере на спречавању спаљивања остатака стрних усева, смећа и биљних остатака на отвореном простору, у близини шумских комплекса и саобраћајница.


Према извештају надлежних служби, у протеклом месецу евидентирано је 7 интервенција које се односе на паљење ватре на јавној површини, при чему је више лица прекршајно процесуирано а за једно лице прослеђен је извештај надлежном тужилаштву.


Управа за ванредне ситуације у Београду данас и сутра спроводи појачане мере на идентификацији особа које својим активностима утичу на појаву и ширење пожара и загађење животне средине.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.