logo

Aktuelnosti

Obaveštenje - Pojačane mere na identifikaciji osoba koje svojim aktivnostima utiču na pojavu i širenje požara i zagađenje životne sredine.

U proteklom periodu na teritoriji Gradske opštine Mladenovac evidentiran je povećan broj požara na otvorenom prostoru izazvanih namernim spaljivanjem biljnih ostataka, strnih useva, kao i spaljivanjem trave i niskog rastinja.


 U cilju sprečavanja ovakvih pojava, Uprava za vanredne situacije podigla je mobilnost i vrši obilaske, prati stanje bezbednosti na terenu i preduzima mere na sprečavanju spaljivanja ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru, u blizini šumskih kompleksa i saobraćajnica.


Prema izveštaju nadležnih službi, u proteklom mesecu evidentirano je 7 intervencija koje se odnose na paljenje vatre na javnoj površini, pri čemu je više lica prekršajno procesuirano a za jedno lice prosleđen je izveštaj nadležnom tužilaštvu.


Uprava za vanredne situacije u Beogradu danas i sutra sprovodi pojačane mere na identifikaciji osoba koje svojim aktivnostima utiču na pojavu i širenje požara i zagađenje životne sredine.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.