logo

Актуелности

Oбука за неговатељице

 

Национална служба за запошљавање позвала све заинтересоване и мотивисане кандидаткиње на територији града Београда за обуку за неговатељице. Позив је првенствено намењен ромкињама.

НСЗ је позвала све заинтересоване и мотивисане кандидаткиње на територији града Београда за обуку за неговатељице, и позив је првенстевно намењен ромкињама. Неговатељица се постаје након успешно савладане обуке која траје 3 месеца. Обука за неговатељицу је облик стручног оспособљавање за негу деце, старих људи и инвалидних особа, као и свих осталих којима је потребна помоћ те врсте.  

Кандидат/ња стиче знања и вештине у пружању прве помоћи и неге у виду одржавања личне хигијене (купање и пресвлачење), помоћи при исхрани, физичким активностима, покретању и подизању лица о којима брину, специфичним потребама корисника услуге социјалне заштите. 

Да би пружалац услуге добио званичну државну лиценцу за пружање услуга социјалне заштите неопходно је да има запослене неговатељице према Правилнику о ближим условима и стандардима за пружање услуга социјалне заштите и Правилнику о лиценцирању организација социјалне заштите. 

Кандидаткиње треба да испуне услов да су годину дана на евиденцији, и пре доласка на групни разговор треба да се јаве својим саветницима у НСЗ којима припадају ради добијања упута за групни разговор. 

Групни разговор је заказан за 13. март у 13,00 часова у НСЗ Београд центар, Гундулићев венац 23-25. 

Контакт особа за додатне питања је члан Већа градске општине Младеновац, Сузана Васић, ресорно задужена за социјална питања, националне мањине унапређење и заштиту људских и мањинских права.

Контакт : тел. (011) 8241-610, 8241-640, факс (011) 8230-145  e-mail : Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.