logo

Aktuelnosti

Oбука за неговатељице

 

Национална служба за запошљавање позвала све заинтересоване и мотивисане кандидаткиње на територији града Београда за обуку за неговатељице. Позив је првенствено намењен ромкињама.

НСЗ је позвала све заинтересоване и мотивисане кандидаткиње на територији града Београда за обуку за неговатељице, и позив је првенстевно намењен ромкињама. Неговатељица се постаје након успешно савладане обуке која траје 3 месеца. Обука за неговатељицу је облик стручног оспособљавање за негу деце, старих људи и инвалидних особа, као и свих осталих којима је потребна помоћ те врсте.  

Кандидат/ња стиче знања и вештине у пружању прве помоћи и неге у виду одржавања личне хигијене (купање и пресвлачење), помоћи при исхрани, физичким активностима, покретању и подизању лица о којима брину, специфичним потребама корисника услуге социјалне заштите. 

Да би пружалац услуге добио званичну државну лиценцу за пружање услуга социјалне заштите неопходно је да има запослене неговатељице према Правилнику о ближим условима и стандардима за пружање услуга социјалне заштите и Правилнику о лиценцирању организација социјалне заштите. 

Кандидаткиње треба да испуне услов да су годину дана на евиденцији, и пре доласка на групни разговор треба да се јаве својим саветницима у НСЗ којима припадају ради добијања упута за групни разговор. 

Групни разговор је заказан за 13. март у 13,00 часова у НСЗ Београд центар, Гундулићев венац 23-25. 

Контакт особа за додатне питања је члан Већа градске општине Младеновац, Сузана Васић, ресорно задужена за социјална питања, националне мањине унапређење и заштиту људских и мањинских права.

Контакт : тел. (011) 8241-610, 8241-640, факс (011) 8230-145  e-mail : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.