logo

Актуелности

ОДРЖАН ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

alt

Командант Штаба за ванредне ситуације градске општине Младеновац, Владан Глишић обавестио је присутне да је Председник Републике, Александар Вучић, у складу са уставним овлашћењима прогласио ванредно стање на територији целе Републике Србије, а у циљу превенције ширења вируса првенствено на наше најстарије суграђане, хроничне болеснике али и све грађане Републике Србије.

Штаб за ванредне ситуације градске општине Младеновац придржава се свих мера које је донео Штаб за ванредне ситуације града Београда и у складу са тим донео одлуку о спровођењу следећих мера:

  1. Запослени у свим јавним службама, предузећима и установама који су старији од шездесет година и тешки хронични болесници раде од куће.
  2. Рад свих угоститељских објеката, ресторана, кафића, барова и осталих прописан је на период од 8:00 до 20:00 часова.
  3. Стриктно поштовање инструкције Министарства здравља о обавезном истицању натписа и плаката о правилној хигијени руку; заштитних маски; марамица за покривање носа приликом кашљања и кијања;
  4. Обезбеђивање довољне количине опреме и средстава за дезинфекцију, заштитних маски и средстава на бази алкохола за хигијену руку, као и канти за одлагање марамица у целокупном радном простору установа.
  5. Отказују се сва дешавања из области спорта и културе.
  6. ЈКП Младеновац и СП Ласта дужни су да на дневном нивоу врше дезинфекцију аутобуса, аутобуских стајалишта и врше редовно чишћење и прање градских саобраћајница.
  7. Формирање позивног центра градске општине Младеновац који ће дежурати од 8:00 до 20:00 часова, суграђани старији од 65 година биће позивани, а у случају потребе моћи ће и сами да се јаве на број телефона 011/8241-652.
  8. Сва јавна предузећа и установе, Дом здравља и Геронтолошки центар у обавези су да о активностима и дешавањима свакодневно извештавају Штаб за ванредне ситуације градске општине Младеновац.
  9. Све информације у вези са новонасталом ситуацијом објављиваће се на званичној интернет презентацији градске општине Младеновац.
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.