logo

Aktuelnosti

ODRŽAN ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

alt

Komandant Štaba za vanredne situacije gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić obavestio je prisutne da je Predsednik Republike, Aleksandar Vučić, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima proglasio vanredno stanje na teritoriji cele Republike Srbije, a u cilju prevencije širenja virusa prvenstveno na naše najstarije sugrađane, hronične bolesnike ali i sve građane Republike Srbije.

Štab za vanredne situacije gradske opštine Mladenovac pridržava se svih mera koje je doneo Štab za vanredne situacije grada Beograda i u skladu sa tim doneo odluku o sprovođenju sledećih mera:

  1. Zaposleni u svim javnim službama, preduzećima i ustanovama koji su stariji od šezdeset godina i teški hronični bolesnici rade od kuće.
  2. Rad svih ugostiteljskih objekata, restorana, kafića, barova i ostalih propisan je na period od 8:00 do 20:00 časova.
  3. Striktno poštovanje instrukcije Ministarstva zdravlja o obaveznom isticanju natpisa i plakata o pravilnoj higijeni ruku; zaštitnih maski; maramica za pokrivanje nosa prilikom kašljanja i kijanja;
  4. Obezbeđivanje dovoljne količine opreme i sredstava za dezinfekciju, zaštitnih maski i sredstava na bazi alkohola za higijenu ruku, kao i kanti za odlaganje maramica u celokupnom radnom prostoru ustanova.
  5. Otkazuju se sva dešavanja iz oblasti sporta i kulture.
  6. JKP Mladenovac i SP Lasta dužni su da na dnevnom nivou vrše dezinfekciju autobusa, autobuskih stajališta i vrše redovno čišćenje i pranje gradskih saobraćajnica.
  7. Formiranje pozivnog centra gradske opštine Mladenovac koji će dežurati od 8:00 do 20:00 časova, sugrađani stariji od 65 godina biće pozivani, a u slučaju potrebe moći će i sami da se jave na broj telefona 011/8241-652.
  8. Sva javna preduzeća i ustanove, Dom zdravlja i Gerontološki centar u obavezi su da o aktivnostima i dešavanjima svakodnevno izveštavaju Štab za vanredne situacije gradske opštine Mladenovac.
  9. Sve informacije u vezi sa novonastalom situacijom objavljivaće se na zvaničnoj internet prezentaciji gradske opštine Mladenovac.
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.